AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Sunday, May 29, 2011

jom tengok gambar!

 gambar di terengganu...

tak banyak gambar coz tak ke mana2 pun

unfortunately Aufa2 demam pulak bila sampai ke Terengganu

so kami juz berehat di hotel sahaja

gambar2 nie pun time dah nak balik

sebelum balik makan la dulu

di A&W Pantai Batu Buruk

Cantiklah pantai....

Tapi panas...malas nak terjah ke tengah panas

Anak2 pun tak sihat kan...



Pantai Batu Buruk

Fina muncung..baru bangun tidur

x dapat nak stay lama2 kat sini...huhu

Pantai Rantau Abang

Rantau Abang lagi...snap dari dalam kereta jer..panas seyyy

Sebok nak berposing dgn bear A&W nie...


Adik Qistina comel la!!! Geram Mama tengok!!!


Apasal pulak si kakak Aufa tu????

we will come here again........promise!!!!!!

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Bila Mama jadi mangsa kreativiti dia....

video 

malam tadi punya cerita
sambil menonton TV
(tengok AF la pulak...ntah macamana boleh terjebak! layan aje...)

sambil melayan si Aufa Irdina

jadi bahan eksperimen la pulak Mama diaorang nih!

dipakaikan lipstick, eye shadow, blusher

inai pun ada gak!

tapi semuanya guna pencil n pencil color

aduyai!

pencil ni Aufa gunakan utk ketuk2 kuku Mama...motifnya tidak dikenal pasti..hahaha  

then, gunakan pencil color untuk mewarnakan kuku...Aufa kata itu inai! ;p
inilah ghopenya kuku Mama setelah di 'polish' oleh Aufa,,,

Kalau tengok video kat atas sampai habis

Last tu...Aufa ada cakap jangan ambil gambar lagi..

Tau tak sebab apa??????

......

Sebab....................

Dia nak kejakan muka Mama pulak!!!!!!

Hahahahahahahha

Inilah dia bila ada anak pompuan

Yang sungguh 'pompuan'!

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Thursday, May 26, 2011

when she feels so excited.....

video

She is 3 months old baby...

She likes to watch TV...

And she feels so excited watching all figures moving and talking and singing

Seems like she understands it all....

But it's cool babe...so cool...

Good for her development n growth...

Lots of love my lovely baby....AUFA KASHFINA

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

na na na na na...ganu kite!!!

The place that I love the most....serious!!! This is the place.....TERENGGANU! Saya memang nakkkkkk sangat pergi Terengganu...becoz saya kan suka sangat dengan keindahan pantai n Terengganu pulak terkenal dengan bandar persisiran pantai...that's why bila dapat tahu en suami ada meeting di Terengganu....waaaaaaa nak ikut!!! n alhamdulillah dapat juga ikut...thanx Baba...luv u more n more...like a chipsmore...hahaha!
 
sempat capture dari jauh jer...hehehe, belum boleh round2 lg...tp still awesome kan?
 
 
Kami ikut jalan Kemaman...so it takes a bit more time la...tapi best coz boleh tengok pantai yang sangat cantik itu...tapi.......malangnya Aufa2 mabuk all the way...nasib baik la saya tak ikut mabuk..kalau tak teruk la...berhenti makan di Kijal...tak sempat turun kereta dua2 muntah...adoiii satu keja lagi nak bersihkan muntah diorang. Kashfina alhamdulillah tak meragam..tidur aje keja dia...huhuhu. 

inilah koje Kashfina..berdengkorrr...;p

kakak Aufa kurang sihat pulak time nak jenjalan...takkan nak cancel...dia pun excited juga sebab dah lama tak ikut Baba 'bercuti'

Adik+Kakak Qistina nie pun tetiba jer mabuk...depan tu rahimah rahim junior...hahaha

mmuahhhh!!!!

Baba tension...banyak nooo lori...potong stim nak speed...huhu

Hari nie baru bercadang nak pusing2 bandar KT nie...malam tadi pun dah pusing2 juga..tapi sekejap jer la...penat baaa...n sempat juga tu Baba beli durian sebijik! n makan dalam kereta....dah lama teringin...katanya.....lawak la Baba nie...;p

Owhhh lupa pulak..we all staying at Seri Malaysia Hotel...not bad la...dekat dengan waterfront KT. Program Baba sampai esok..tapi rasanya macam nak balik petang nie..coz esok dia kena gerak ke UUM pulak sampai hari Isnin. Nasib baik la naik van..so dia boleh rest la sikit...you see!!!! busy bangat seyyyy husband I nie...geram aje!

view dari bilik kami...betul2 depan tokong..huhu..yg nie side view..dekat dengan waterfront

banyak jasa N81 nie...sebab asyik lupa nak bawa kamera..haha

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Tuesday, May 24, 2011

kashfina demam...

Poor of her...she's not feeling well since yesterday, demam nak kurus kot! Hahaha...sorry kashfina sayang...mama gurau je! Usia Kashfina sekarang sudah 3 bulan 13 hari..beratnya sudah mencecah 7.45kg! Fuhhhh! Jenuh nak dukung dia..Actually Fina (panggilan manja utk dia) belum pernah demam lg..so inilah first time dia demam, kena inject pun tak demam..takpelah..demam ni utk mewujudkan antibodi dlm badan dia sbg imuniti. And she's getting better than yesterday..tp budak ini sgt manja..n agak becok jg mulut dia..like her first sista, Aufa Irdina. Hari2 kena 'uli' dgn mama,baba n kakak2 nya...gebu sgt! geram dibuatnya! Hehehe...

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Saturday, May 21, 2011

again...update via N81...

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

update via N81 again..heee

wah! Berjaya update via phone la..finally!! Before this tak pernah jd pun..tp saya bukanlah org yg cepat fed up..berkat kesabaran akhirnya berhasil..oh! Kira canggih jg la handphone saya ni kan..credit to my heart! Luv u lah abg! Now nak try upload gambar pulak..

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

update via N81

Assalamualaikum everyone! Lama betul tak update blog..since dah ada anak 3 ni..agak pack la masa tu...poyosss!! Pack sgt la kan...heee, actually saja nak try update guna handphone kesayangan saya ni...special gift from my lovely husband..4 thn lepas..if succeed bermakna teramat canggih la phone ni...Nokia N81...

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...