AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Sunday, September 30, 2012

Saja.....

Assalamualaikum!
Takde nak cerita apa pun
Saja......
Tetiba ada zouq nak update blog
 
 
enjoy their own way of activity...
 
 
 Sekarang ni update blog via SII 
Guna firefox beta
Kalau guna firefox biasa leceh la
Laptop pulak slow macam siput!
Data dah penuh...tu yang slow tu
Ntah bila nak beli external hard disk
 
 
Ok la...
Nak masak untuk lunch
Bye!


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Thursday, September 27, 2012

Amnina sayang....

Amnina menginjak usia 5 bulan
Makin lama makin gebu
Maka...semakin besar potensi untuk menjadi mangsa gomolan





gambar raya...first time Amnina celebrate raya..still tak tau apa2... ☆

with beloved Nenek...

grrrrrrrrrrr!!!!

comey tak kami.....

Amnina di usia 4 bulan....bulat!

6/9/2012 @ rumah nenek...Amnina dah pandai meniarap..suka hati yea berjaya meniarapkan diri...*^O^*


video
gelagat Amnina bila dah pandai meniarap...



I'm a girl!

bila dah pandai explore...macam gini la gayanya...sedar2 dah ada atas lantai...tu tengah excited tengok tv

As cute as Mama....weeeee! (*¯︶¯*)

mimik muka geram nak terkam upin ipin

hobi Amnina....kira jari...heheee...Nenek dia kata...tengah kira rezeki tu....aameen

waaahh! senang hati nampak!

with my girlish style...

sisters ♥


Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Thursday, September 20, 2012

Syawal kami ( I )

 Assalamualaikum

Hari ni 27 Syawal 1433H

Eid Mubarak 1433H !!!

:)


Sebulan sudah blog ini tidak ber-update

Sunyi sepi jer kan...heheee

Banyak cerita...tapi macam biasa la kan

M . A . L . A . S


Maka...marilah mengimbas kembali cerita2 yg dah nak basi ni

Dengan bantuan gambar2 yg telah diedit

Jom baca cerita saya!

Heheeee


First time dapat kereta baru...actually owner yg baru...kereta dah bertahun2 lamanya...ok la kan...daripada naik kereta kelisa yg tak dapat nak diceritakan betapa sakitnya badan...dengan barang2 yg banyak...hinggakan sy terpaksa isi semua baju2 kami dalam plastik hitam besar yg org panggil...plastik sampah...demi nak jimatkan ruang...malas nak imbas kembali cerita2 sedih ni...belum lagi cerita bab kereta...aduiii sangat menduga kesabaran...

...sambung cerita sebab caption kat atas limited rupanya...baru berangan nak taip panjang2 kat situ...

Memang...nak dapatkan kereta yg kami guna sekarang ni...berlinang air mata ni tau...

Alhamdulillah...sesungguhnya hanya Dia Yang Maha Mengetahui



Kami berkejar ke Kajang dari Kuantan petang Selasa sebelum Raya...berkejar naik kelisa...hahaa

Sampai jer Kajang...tokey cina tu bagitau dah ada orang lain booked kereta tu

Haiiiiii memang ngok-ngek betul la!

Baba dah 'berangin..berasap...mendidih'...habis dengan saya  pun kena!

Kami memang teramat kecewa time tu...termasuk la Aufa2 yang dah excited nak naik kereta baru

Tak tau nak pergi mana dah...Baba drive macam orang takde arah tuju

Saya suggest...cuba2 la round area Kajang yg memang banyak kedai used car

Sampai satu tempat...tetiba macam ada mentol menyala dekat kepala ni

Idea suda mariiii... ;p

Saya ambil phone n terus search dalam Mudah

Ada pulak iklan baru...posted around 4 pm on that day

Terus Baba called that person and janji nak jumpa area Tesco Ampang dalam masa setengah jam

Agaknya memang itulah petanda pertama rezeki akan berpihak kepada kami

Segala urusan dipermudahkan...dan saya diberitahu abang ipar Baba a.k.a beras biras saya tolong buat solat hajat untuk kami agar segalanya dipermudahkan dan dalam lindungan Ilahi

Subhanallah...alangkah indahnya mahabbah sesama adik beradik kan...

Jazakumullah kakcik & bangcik

So...sekarang ni inilah dia kenderaan yang sedia berkhidmat untuk kami...bermula pada 15 Ogos 2012

Beli ikut kemampuan...ntah bila dapat merasa Oddyssey Absolute yg baru...heheee

SYUKUR ALHAMDULILLAH

*kak na snap gambar ni..nak gerak balik Kuantan* .. Saya memang dah lama jatuh cinta dgn Odyssey. Baba pulak tak tau la bila masa dia jatuh cinta...hahaa...n yg penting kami berdua rasa sgt bertuah n bersyukur dapat juga memiliki Odyssey...walaupun bukan Odyssey yg baru...lepas ni takde la nak packing baju dalam plastik sampah lg...hahaaa..tp malam tadi dah buat! Haaaaa apa kes???? ;p


Fuhhhhh! lega satu part dah settled...*macam assignment pulak kan....*

Ni pun dah postpone banyak hari...tak percaya? Cer tengok statement yg awal2 kat atas tu...time tu masih Syawal lg...skrg dah masuk bulan Zulkaedah! 


M . A . L . A . S

Actually.... MALAS nak mengadap laptop ni haaa



Amnina the boyish girl! hahaa...masa ni Amnina belum genap 4 bulan lg...cute!!!!!


Kami bertolak balik ke Gurun, Kedah hari Jumaat...2 days before Raya

Kami gerak dari Pandan Indah, rumah kakak...tuan rumah dah gerak tengahari balik Melaka...kami gerak lepas Asar...tanpa tuan rumah...nasib baik tuan rumah percayakn kami..terima kasih tuan rumah! ;p


sekitar syawal pertama...beraya dalam bilik jer...hahaa

Baba.......kecik2 dulu Mak Abah tak belikan baby doll..tu yg lepas gian main baby doll anak...;p

Aufa Irdina with her beautiful cousin...Naurah Aqilah

Syawal kedua..beraya di rumah Makcik Tom...rumahnya cantik! ala2 garden

Aufa Kashfina yg menjadi keGERAMan ramai...dan beramah mesra dengan Wan..

Mak Abah bersama Kakteh & anak2nya...tiga2 perempuan...

Otw back to my hometown Melaka...kami kan susah betul nak bergambar berdua..sentiasa ada halangan dan rintangan daripada Aufas...jeles!

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...