AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Thursday, February 20, 2014

My baby you...


Sendiri yang buat video ni...sendiri yang nangis bila tengok semula...

I'm so touched...

Bila tengok wajah keempat-empat anugerah cinta terindah kami...

Mama berusaha untuk berikan yang terbaik buat kalian...

Maafkan Mama andainya Mama selalu marah kalian, selalu buat kalian menangis bila permintaan tak tertunai, tapi...Mama harap kalian faham dan mengerti situasi...



video


As i look into your eyes 
I see all the reasons why 
My life's worth a thousand skies 
You're the simplest love I've known 
And the purest one I'll own 
Know you'll never be alone 

My baby 
You are the reason I could fly 
And 'cause of you 
I don't have to wonder why 
Baby you 
There's no more just getting by 
You're the reason I feel so alive 

Though these words I say are true 
They still fail to capture you 
As mere words can only do 

How do I explain that smile 
And how it turns my world around 
Keeping my feet on the ground 

I will soothe you if you fall 
I'll be right there if you call 
You're my greatest love of all 




Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Tuesday, February 18, 2014

Jika boleh dimanfaatkan...


 !السلام عليكم ورحمة الله وبركته

Pagi2 ni macam biasa la...lepas babai Aufa2 n Baba...agenda seterusnya adalah qadha tidur...heee...tapi lately macam susah pulak nak sambung tidur...sebabnya....samada Kashfina atau Amnina yang dah bangun...ataupun kedua2nya dah bangun...alamatnya....memang tak dapat qadha tidur la kan....


Baba pulak...sepanjang bulan Februari ni every weekend out station...mula2 pergi Cherating, then pergi Mersing, this weekend pergi Cherating lagi, next week for the whole week akan ke KL. Fuhhhh!!! yang KL tu kami nak ikut!!! Nak kata apa katalah!!! Ada aku kesah...hahaa..seminggu tu...dah la takde transport nak hantar n ambil Aufa2...so...apa kejadahnya kami stay di Kuantan ni??? Sedara mara pun takde...kengkawan tu ada...tapi...segan ler kan nak bergantung harap pada kengkawan...Kalau Baba tak bawa kami ke KL...memang la Baba tu....sobsobsob...heee


Dah nak masuk lapan tahun saya lalui situasi kena tinggal dengan Baba...tapi masih lagi belum imune...rasa macam sedih, sebak, tension pun ada everytime dapat tahu Baba kena out station. That's why saya selalu je kata kat Baba...kan best kalau Baba jadi cikgu...sebok macamana pun...malam memang confirm ada kat rumah...huuu bukan nak berkepit jer dengan suami..cuma..cuma...ahhhh faham la sendiri ei...rasanya semua isteri ada rasa yang sama seperti saya....kankankan??? Heee


Ingat lagi zaman berjauhan masa mula2 kahwin...saya berkhidmat di Melaka...Baba berkhidmat di KL...every weekend kami bergilir...samada dia balik Melaka or saya yang drive ke KL. Then, bila Baba dapat kerja yang sekarang ie di Kuantan...Baba aje la yang berulang alik ke Melaka. Rasa macam hancur sangat hati everytime nak berpisah. Saya ingat lagi, sepanjang drive pergi n balik kerja..lagu yang sentiasa beekumandang dalam kereta saya adalah lagu My Heart...hahaaa syahdu giler! 


Di sini kau dan aku terbiasa bersama...Menjalani kasih sayang...Bahagia ku denganmu...Pernahkah kau menguntai hari paling indah...Ku ukir nama kita berdua...Di sini syurga kita...Bila kita mencintai yang lain...Mungkinkah hati ini akan tegar...Sebisa mungkin tak akan pernah sayangku akan hilang...If we love somebody could we be this strong...I will fight to win...Our love will conquer all...Wouldn't risk my love...Even juz one night...Our love will stay in my heart....MY HEART...♬


Rasa macam berkarat tak jiwang tu??? Kehekehkeh...jiwang dan muzik memang ibarat irama dan lagu...hehee


Anak pun rindukan Baba..apatah lagi Mama...hahaa 


Bila berjauhan ni...ada juga hikmah yang Allah kurniakan...setiap apa yang terjadi sudah ditentukan hikmahnya. Apa yang saya nampak...bila kami berjauhan...ada ruang untuk kami meluah isi hati...yang takkan pernah dapat buat setiapkali ada bersama...anak dah empat ko! Baru nak berdua-duan ada saja yang menyelit...So gunakanlah masa berjauhan ni untuk meluah segala rasa terpendam...kalau merajuk pun...ada ruang n masa untuk bersendiri...alaaa macam korang tak pernah merajuk kan...ke ada yang tak pernah merajuk? Ajar saya....plzzz...becoz saya ni boleh tahan juga kuat merajuk...kalau kecik2 dulu..asal merajuk jer menyorok bawah katil...hahaa...lawak giler...dah ada anak ni takde la nak merajuk sgt...katil kat sini pun katil moden..takde ruang nak menyorok...wakakaaa...belajar pujuk diri sendiri n fikir positif...makanya nak merajuk pun sekejap je la...


Last weekend...masa Baba ada program di Mersing...tetiba Baba wassapp benda ni....





Apa la saya ni kan...suami dah kata gitu...lagi mau persoalkan...heee..bukan apa....saya rasa masih belum layak untuk bergelar sedemikian walaupun itulah impian dan harapan seorang isteri. Apa pun saya berterima kasih kpd Baba atas penghargaan yang diberikan kpd saya. Saya anggap ianya sebagai pendorong dan doa untuk saya menjadi isteri yang lebih baik hari demi hari...mudah2an...insha Allah...


Actually, saya kongsikan benda ni untuk dimanfaatkan. Ambil yang positif yea...singkirkan segala anasir negatif..Saya ada kongsikan di facebook...malas nak taip semula...nak copy paste pun malas..saya screenshot je...




Kadang2...ada juga manusia yang fikir negatif kan...bukan nak serkap jarang...sebab dah terkena...dengan tak semena2...takde angin takde ribut tetiba nak hentam kita...bukan nak berlagak bagus pun...katanya saya ni nak meraih perhatian manusia...hurmm takpelah...only Allah knows the best...saya ni duduk di rumah...nak keluar cari ilmu tu memang susah la kan...so gunakan medium internet...n bila ada yang sudah dipelajari n diketahui...tak salah rasanya untuk saya berkongsi dengan sahabat2 di facebook...ilmu yang berkat adalah ilmu yang dimanfaatkan...setiap apa yang kita buat takde sebab lain selain inginkan ganjaran yang akan menjamin nasib kita di akhirat kelak. Ada manusia yang claim katanya facebook ni takde faedah...buang masa...tapi saya tengok sama naik je dia mengexplore facebook...hahaa...cakap selalu tak serupa bikin! please la manusia..think n act in a positive way...jangan cuba mencetuskan provokasi yang akhirnya akan membawa kepada terputus silaturrahim...



Oklah...saya pun malas dah nak ingat perkara2 yang mencuit emosi saya...biarlah orang dengan sikapnya yang negatif...moga lambat laun orang akan sedar n berubah. Saya pun...akan sentiasa perbaiki kelemahan diri saya. Tiada manusia yang sempurna...namun berusahalah untuk menjadi sesempurna mata dan hati yang memandang.




Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Wednesday, February 12, 2014

The Adorable Aufa Kashfina : 3 y.o


!السلام عليكم ورحمة الله وبركته

11 Februari 2014

Genap 3 tahun usia Aufa Kashfina bt Mohd Zaki

Alhamdulillah...

Perit jerih semasa mengandungkan dan melahirkan Kashfina...Allah gantikan dengan jutaan hikmah dan hadiah.

Kashfina sangat mudah diuruskan. 

She is so adorable.

She is brilliant.

She is lovely.

She is my daughter! Of course! Heee

Tetiba speaking london pulak kannnnn...

Pastu puji melambung tinggi anak sendiri....kannnn...

Bukan apa...takkan kita nak kutuk, maki, keji anak kita sendiri...kannnn...anak orang pun kita tak buat macam tu...

Lagi pulak...kata2 itu kan ibarat doa...especially bila seorang Mama yg berkata2...moga mustajablah kata2 itu...aameen...

Pulak lagi...semalam kan birthday Kashfina...puji2an tu salah satu hadiah untuk Kashfina la kenkononnya....kann...

"Kann..Kann..Kann"...Kashfina mengejek kakak Qistina dia berlakon...hahaa..





Setakat tiga tahun ni...cakap dah lancar...dah faham la kalau dia bercerita...tapi dia suka ulang soalan sampai puas hati...kikiki...

"Terima kasih Mama..." bila dah dapat sesuatu yang diingini.

"Ok Mama..." bila disuruh buat sesuatu perkara.

"Sorry Mama.." bila dah buat silap.

"Mama ni sebok je!" bila Mama asyik menyakat dia..tapi kekadang tu tetiba je dia cakap macam tu...sebab dia pulak nak menyakat kita! Hahaa...

" Mama...jangan marah..." bila Mama dia dah start membebel...heee



Kashfina bersama Amnina


Apa pun...Mama sentiasa doakan kesejahteraan hidup Kashfina...semoga Kashfina sentiasa dilindungi Allah..semoga Kashfina bakal menjadi yang terbaik buat semua dunia akhirat...aameen


Semalam...jenuh brainstorm idea nak buat apa untuk raikan birthday girl...banyak bahan yang takde...tapi tetap nak raikan Kashfina...bukan selalu...setahun sekali je...

At last, dapat idea buat butter carrot cake...this time real homemade n handmade...gigih ko!




Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...