AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Sunday, October 28, 2012

Amnina @ half a year old

Alhamdulillah...
Amnina turns to six months old on 25th
Progress?
Sama jer la dgn baby lain
Or maybe ada benda yg Amnina cepat..ada benda yg Amnina lambat
Normal la tu kannn...

 Amnina baru nak belajar makan solid food
At first, saya introduce Amnina apple puree
Macam ni la ghopenya apple puree yg Amnina makan


apple yg dah dibuang kulit..sy just rendam dalam air panas, then blend it..sy tak campur dgn breast milk




Sebelum makan...steady jer kan..


Juling mata tu bila tengok makanan...pelik ke Amnina? nervous la tu! ;p




Bismillah....errmmm rasa apa ni???


mmmmm..nyummm..sedap jg ni...tp susu Mama laaaaagiii sedap kot! ;p




video
Reaksi Amnina divideokan...


After two days...Mama can't wait to introduce another taste of food to me
I just try a carrot puree+breast milk
Sodap!


Thank you sayang sebab takde nak -bluwek- time makan...means sedap la tu kan...hehee

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Sunday, October 21, 2012

Hurt

 
 
 
Kenapa ada saja manusia yang tergamak memusnahkan rasa bahagia manusia lain?
 
"what you give you will get back"
 
"what goes around comes around"
 
 ︶︿︶
 
 
 
 
 
FORGIVE BUT NEVER FORGET

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Friday, October 19, 2012

Jumaat yg berkat

Assalamualaikum
Sobahal-khair!
(sila jawab..sobahan-nur! )
 
 
 
Alhamdulillah
Pagi Jumaat yg berkat
Dengan iringan hujan rahmat 
Semoga permulaan hari ini adalah permulaan yg baik
Serta permulaan hari yg berkat
 
 
Bismillahirrahmanirraheem
Allahumma soyyiban-nafi'aa
Aameen


 


Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Thursday, October 11, 2012

Hug & Kiss


I'm melted!
Because you're my everything...my endless love...my precious gift



Mama ♥ Aufa Irdina

Aufa Irdina...6 y.o.
Mama ♥ Aufa Qistina

Aufa Qistina... 5 y.o.

Mama ♥ Aufa Kashfina

Aufa Kashfina...20 m.o

Mama ♥ Aufa Amnina

Aufa Amnina... 5 m.o.

Alhamdulillah 'ala kulli haal

*saya suka gambar*

 *so..blog ini dah macam album gambar*
 ツ


Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Wednesday, October 10, 2012

Tolong doakan...

meraih simpati Mama...untuk dipeluk cium..cian dia....

Amnina nak mengadu ni...

Amnina kesian sangat dekat Mama & Baba

Kesiiiiiiiiiiiiian sangatttttttttt....

 Kenapa.........?



 Sebab.........



 Sejak balik dari program di Bukit Tinggi last week..Baba terus demam...bila demam dah ok batuk pulak hinggap...*mcm burung pulak*

Batuk bukan batuk berkahak...batuk yang kering tu...taknak la sebut *batuk-kering*...na'uzubillahi min zalik


 So, bila Baba batuk...agaknya satu UMP boleh dengar kot!... ツ ..*kahkahkah*




Kuat betul Baba batuk...tapi batuknya macam batuk tak lepas...bukan *sekadar melepas batuk di tangga* tau....

Sampai sekarang tak baik2 lagi...

And berjangkit pula dekat Kakak Qistina & Kakak Kashfina

Amnina pun macam nak batuk jer ni...

Aduh...risaunya...nanti kesian Mama tak lena tidur risaukan Amnina n kakak2...

Tolong doakan kami yea...


Mama pulak...

Dah 2 minggu lebih tak sihat perut

Haaaa...jangan ingat Amnina nak jadi kakak pulak! I'm not ready ok! ツ

Lepas Mama makan LD VENUS GOLD, produk ELKEN...Mama kena cherry berry..

 Yang teruknya dalam 2-3 hari jg la...but then perut Mama memulas jer...tapi takde pulak bahan kumuhan yg nak dibuang

 Dah lebih 2 minggu rasa macam tu...Mama try makan SPIRULINA ELKEN...10 biji sekali makan...alhamdulillah perut Mama ok la sikit..kadang2 jer rasa memulas yg mild...

Mama suruh tanya...kenapa agaknya jadi macam tu?

 Sebab Mama kata...kalau boleh Mama taknak sakit teruk...nanti Mama kesian dengan kami Aufa berempat...

Tolong doakan Mama yea...



TERIMA KASIH SEMUA....
 ♥♥♥♥♥♥

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Monday, October 8, 2012

Today's lesson = carrot

Hari ni Aufa Kashfina belajar mengenal carrot
 
 
video
 lawak jer dengar Kashfina cakap...hee
 

 
inilah makanan pertama saya....lobak merah...atau lebih dikenali dgn nama...carrot!

Saya suka makan carrot...

...tapi...kalau banyak sgt Mama bagi saya makan carrot, pasti saya akan muntahkan carrot itu...heeee

tengok la bibir saya...dah muncung! kesian saya...saya terjatuh dari kereta sebab excited nak tengok kucing...Mama excited tengok sunset..Baba excited makan whipped potato...kakak2 excited makan colealow...muka saya tersembam dekat tanah...kesiankan...nasib baik Mama pandai pujuk...terus suapkan saya whipped potato...so saya nangis sekejap jer...

inilah sunset yg Mama excitef sangat tengok tu...memang cantik sgt kan...


Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Thursday, October 4, 2012

Lots of ♥

♥♥♥♥♥♥
 
nak main game jugakkkkk

tangan tak sampai...kaki pun boleh!

comey baba...

tengah layan adam dan hawa...lawak betul..pandai sungguh layan drama melayu...dengar lagu pun dah alert..hehee

I'm a 'lil boss...yeay!

artis or retis?

org Melaka kata...menonjang...means tinggi!

trilogi cinta...heee

ceria bersama

eeeeeeeeee gerammmm!

oh yeah!
 
kesayangan Baba

masa baby dulu tak puas main...hahaaa

si comey mama
 

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Wednesday, October 3, 2012

Lukisan Aufa Irdina


tangan tu..macam kena ambush dengan polis jer...heheeee


Inilah hasil lukisan Aufa Irdina
Actually...Aufa2 memang pantang nampak or tahu ada kertas kosong
Memang habis diorang kerjakan!
 Selalunya kami bagi jer...dah minat diorang kan...
Walaupun......................
Lepas tu memang akan bertaburan sana sini kertas tu!
Saya...macam biasa la...membebel!
Saling tak tumpah macam......Kak Rose!


Cerita tentang lukisan Aufa Irdina
Katanya...masa tu kami semua nak ke masjid
Heheee...kebetulan kami solat maghrib di masjid besar Kuantan on that day
Itu yg dapat idea mcam gitu tu.....
Kreatif betul dia!
Banyak ajer yg dia lukis...tapi saya lebih tertarik dengan lukisan di atas
Sangat kreatif!
Bulu mata....kalah Rozita Che Wan tau!
Tapi ada tiga helai jer...cukup la tu....;p



Baba with Aufa2 on his bornday...


Komen Baba....
"Amboi...singkat betul kain Mama yea.."
Itu yang Baba perasan!
Hahaa...
Ala...apaa salahnya...dalam gambar jer...
;p



eventhough gambar ni blur...but I really like this picture...bertuah Aufa3 punya kakak yg sangat loving n caring...terima kasih Aufa Irdina...Mama sangat sayangkan kamu...


Bila saya tengok semua lukisan Aufa Irdina n Aufa Qistina
Diorg akan lukis gambar family
Bermakna...apa yang sering bermain dalam fikiran diorang adalah tentang family
Iyelah kan...dekat sini diorang mana ada geng...


Anyway...congrats Aufa!
Mama so proud of you!
Buatlah apa saja yang baik dan mendatangkan manfaaat
Mama & Baba will always give you the best support


 

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Monday, October 1, 2012

For you......(him)....

 Hari ni birthday Baba
 Alhamdulillah genap 31 tahun

Doa sayang...
Moga dirimu sentiasa dilindungi 
Moga hidupmu sentiasa dirahmati
Moga cinta kita kekal bersemi
Moga hubungan kita terus direstui
Moga anugerah cinta kita selamanya diredhai


 Aameen...Aameen...Aameen
Aameen Ya Rabbal 'Aalameen

gambar berdua yg paling ok...itu pun gambar edit! kami selalu kena sabotaj dgn Aufas  bila berdua2an...


...dan inilah  hasilnya bila berjaya snap gambar berdua..memasing tak ready..haaa nampak mcm tgh bergaduh kan..tp inilah candid! aduiii jadi la...daripada takde langsung... ツ

 HAPPY BIRTHDAY TO YOU...MY LOVELY SWEETHEART

 DIKAULAH.........ADAM MUKHRIZKU!


(*¯︶¯*)









Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...