AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Sunday, October 17, 2010

~*3rd generation of AUFA*~


Alhamdulillah syukur sgt2
dapat juga menjenguk keadaan baby dalam rahim sy
di usia baby 24 minggu
di WY KO Specialist Maternity & Gynecology, Jalan Beserah Kuantan Pahang
dengan kos sebanyak RM145 (4D scan/detailed scan + consultation)

Betul apa kata orang
Dr Ko memang terbaik!
dan memahami apa yg kita mahukan
tanpa perlu banyak bertanya
walaupun sy memang suka bertanya
semua yg menjadi persoalan telah terjawab

tentang EDD sy yang berubah 
kata dr Ko
samada period sy tak stabil
ataupun sebab breastfeeding

period sy ok
sy memang breastfeed Aufa Qistina even dah pregnant pun
oooo patut la EDD tak ikut tarikh akhir period
persenyawaan lambat disebabkan breastfeeding
lega...terjawab sudah 
so sekarang nie EDD terkini sy
6 Feb 2011


baby tidur..cute kan!


nampaknya
bertambahlah seorang lg AUFA
dr Ko macam faham2 jer
bila nampak jer jantina baby
terus cakap macam nie
"sabar ya puan..nampaknya tak dapat apa yg dihajati"
sambil tersenyum
hahaha
yang paling gembira
sudah pasti baba AUFA
mama AUFA pun happy juga
rezeki Allah nak bagi
terima dengan penuh terbuka
:))))

Alhamdulillah
baby sihat dan sempurna
berat 600 gram
masa scan baby sedang tidur
Dr Ko sampai goyang2kan perut sy
suruh mengiring ke kiri & ke kanan
sebab nak suruh baby bangun
dan pandang ke atas
mula2 tu baby taknak bangun
juz gerakkan tangan n kaki jer
Dr Ko suruh rest dalam 10 minit
then scan lg
inilah hasilnya

video 
suka sgt tengok klip nie
sebab baby senyum..hehe
ketap gigi sy tengok..geram!!!
tak sabar nak 'uli' baby


video
baby tidur
depan muka baby ada tali pusat..so tak clear sgt 


last question sy pd dr Ko
tentang prematured delivery
bcoz Aufa Qistina dulu deliver prem (35 week)
dr Ko advise sy banyakkan rest
bila dah sampai 30 minggu
bcoz ada kemungkinan kali nie akan lahir awal jg
so
sy kena banyak2 rest
hopefully everything will be fine
ameen
 

errmmm
best pulak menulis macam nie
macam tulis note
teringat zaman belajar dulu
tak payah nak meleret2
straight to the point
:)
bye
assalamualaikum...

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

10 comments:

cikmis said...

gud2...tahniah utk ijan n baba aufa..semoga semuanya selamat..jaga kesihatan baik2...emosi pun sama tau..:))

desperate mama said...

whoaaaaa.... aufa junior sangat cantiiiiiikkkkkk!!!!!!! sama macam kakak kakak dia.... dan mak dia.... hehehehehee....

part paling best yang di senyum tu.... bukan main lagi meleret nya....

take care, ijan...

shei said...

Gennn...senyum yg amat cantik..mula2 x berani nk tngok..yalah..aku ni kn..cuak sket bab2 ni..hehehe..bg aku jaga gen..hehehe

aufazanki said...

la: ko ingat anak kucing boleh bagi gitu jer...hahaha, apa yg ko nak takutkan...bukan main manja lg dia senyum kan..mcm cagih!!! hahaha geram aku!

aufazanki said...

ateh: thanx a lot! insha Allah akan dijaga emosi ini walaupun teramatlah sukar..hehe

aufazanki said...

fidza: meleret2 senyum...hehehe, lega bila doc ckp baby sihat n sempurna...mudah2an semuanya ok, thanx ya! :)

♥chentatiku♥ said...

kak, baby batuk chomel..hehehe..dia selesa je in ur tummy :)

take a good care of urself eh, jaga makan, segala..
hik~adik ckp macam dah ada anak 5 :p

cdgn nama: aufa inayah / aufa hurriyyah :)

aufazanki said...

adik: thanx ya! :) insha Allah cadangan akan dipertimbangkan... ;)

Musliyana said...

wah..kak ijan..tahniah for 3rd aufa...jg diri

aufazanki said...

dyn: thanx a lot! insha Allah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...