AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Friday, November 13, 2009

13112009


                            
Aufa Irdina bt Mohd Zaki genap usianya 3 tahun hari ni. Sungguh cpt masa berlalu...Aufa membesar di dalam jagaan dan belaian aku. Aku sentiasa mendoakan agar Aufa Irdina bakal menjadi seorang yg amat membanggakan kami...menjadi anak yg solehah, cerdik dan beradab.


Kebiasaannya...orang yg lahir pd bulan November adalah seorang yg amat aktif dan bercita2 tinggi. Seorang yg cemburu, penuh dgn simpati dan berimaginasi tinggi. That's Aufa Irdina....dari dlm rahim lg Aufa sgt aktif...hingga adakalanya aku merasakan seolah2 aku sedang mengandungkan baby boy. 





Malam td aku sajer2 tanya Aufa..."Esok birthday Aufa..." 
Dgn happy dia jwb..."yeay!!". "Aufa nak hadiah ape?"..." Aufa nak birthday..." itulah jawapan dia...
Aku faham apa yg dia nak...hmmm dia nak tiup lilin, nak pakai topi birthday, nak balloon...ala yg mcm org sekarang celebrate birthday tu...sumer tu dia tgk di tv...kuat betul pengaruh tv ni. Aku pernah tanya member2 tentang tiup lilin ni...diorg kata itu amalan org Yahudi...so aku takkan tunaikan permintaan dia nak tiup lilin. InsyaAllah dia akan faham...dulu dia pernah minta kat aku nak sayang dog (pengaruh tv)...aku explain kat dia n alhamdulillah dia faham...n sekarang kalau dia tgk dog dia akan kata..."x blh syg dog...nak syg cat"...coz aku gantikan dog dgn cat..hehe. Kena observe n alert semua aktiviti anak2..

Aku plan nak hadiahkan Aufa apa2 yg berkaitan dgn princess...panggilan dia utk barbie doll. Coz itu minat dia skrg...penyayang lah kata kan...;p. Sampaikan si adik pun terikut2 dgn minat dia. Actually dia suruh baba dia beli kucing...tp aku ni takut kucing...heh. Tp takpe..diorg dah ade 2 ekor anak patung kucing...putih n kelabu.

Hmmm bercerita ttg anak2 ni mmg xkan habis...ada jer yg membuatkan kita sentiasa ingat pd mereka. That's why anak ni umpama anugerah...amanah Allah yg asalnya putih, suci n bersih. Kita yg perlu mencorak mereka...fitrahnya kita mendambakan anak2 yg soleh dan baik...jika kita mengharapkan yg terbaik..kita harus menjadi yg terbaik. 

"Baby...jgn nangis...nanti kakak balik...baby tidur yer...nanti kakak balik". Itu adalah ayat rasmi Aufa bila nak pergi jalan2...bila kereta dah gerak dia akan cakap mcm tu..."baby" tu adalah anak2 patung dia...lawak betul la Aufa ni...tak habis2 berlakon!!

























Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

7 comments:

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

Happy birthday to Aufa Irdina form Nur Aufa Al-Ain :))

IZZAN AUFA said...

syukran jazilan...aufa nak present....hehe

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

Nk present gapodio?? :)) Cd nak.. haha:P

IZZAN AUFA said...

cd ape tu....
cd inteam ker? hehe

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

cd budak2 nak tak?? CD inteam abih doh :P Bagi alamat kat Aini :) .. habibmanja@yahoo.com

IZZAN AUFA said...

sy pnah beli cd budak2 yg "mukhlis" tu...sampai skrg suka sgt tgk smpi dah hafal lagu2 dlm tu...hmmm nak bagi ker? boleh jg...x elok tolak rezki..;p nway thanks a lot

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

InsyaAllah mukhlis baru akan muncul pulak, may be hujung bulan 11 @ bulan 12, nanti Aini kirimkan.. Aini pun tak tengok lagi cd tu, hopefully bestlah jugak:)).. nanti Izan bagi address ya! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...