AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Monday, June 28, 2010

~*kemalasan melanda vs telatah Aufas*~

Hari nie entah kenapa rasa mengantuk sangat..penat, letih, lesu n tak bersemangat nak buat kerja2 rumah. Tapi dalam keadaan yang tak bersemangat n malas nie kena la juga basuh tilam (toto) n cadar yg terkena kencing puteri2 bertuah tu...dalam rasa malas2 tu jg teringin sangat nak makan nasi lemak...adooiii macam2 hal...gagahkan juga diri nie bangun kemas dapur dulu..then tidur semula..hehehe..dah rasa ok sikit bangun semula masak nasi lemak....jam 10 baru siap...tapi sambal nasi lemak jam 12 baru mula nak buat...huh!! memang hari yang sungguh malas!!! Alhamdulillah masa menulis nie baru saja kekenyangan makan nasi lemak yang memang lemak! 
Bila disemak2 dalam web Pa&Ma barulah diketahui sebab musabab kenapa saya begitu letih dan kurang bersemangat hari nie...inilah jawapannya...
* Minggu 11
Bayi Anda
Di minggu ini, majoriti organ kandungan anda sudah terbentuk. Jadi, sesetengah kesakitan yang dialami akan berakhir pada penghujung minggu ini. Kini, fetus berada dalam zon selamat daripada sebarang ketidaknormalan pada janin dan jangkitan tertentu. Berat fetus pada minggu ini sepatutnya mencecah antara 10 gm dan panjangnya pula 5.5 sm.
Tubuh anda
Sebarang perubahan (kesakitan) yang dialami akan membuatkan anda mudah berasa letih. Jadi, anda perlu mengambil peluang merehatkan diri jika ada kesempatan. Selain itu, jika berasa khuatir dengan perubahan-perubahan yang berlaku, segeralah bertemu dengan doktor agar kemusykilan anda dapat dileraikan.

Ermmm patut la....so sepanjang minggu nie saya kena rest je la kan..tak perlu buat apa2 kerja..."Baba....plz take note...mama kena take a good rest...hehee"

Bila rasa macam nie...adakalanya rasa tu hilang bila tengok gelagat n telatah puteri2 berdua yg sungguh bertuah itu...adoiii lawak betul la...

1. Kamu pernah dengar n tahu tak lagu nie..."Nenek..nenek si bongkok tiga..siang malam asyik berjaga..mencari cucu di mana ada..cucuku kawin dengan anak raja". Lagu nie mmg popular sepanjang zaman..n bila Aufas nyanyi ikut versi masing2 memang terasa lucu sangat!
"Nenek..nenek si POKOK tiga..siang malam asyik berjaga..mencari cucu di mana AGA..NENEKKU kawin dengan anak raja" - versi Aufa Irdina
 "Nenek..nenek si POKONG tiga..siang malam ACI KEJAYA..nenek nenek si POKONG  tiga...siang malam ACI KEJAYA" - versi Aufa Qistina

comeyy nya!!!

2. Semasa sedang memasak, saya terdengar lakonan Aufa Irdina yang sedang menelefon 'kambing'....hahahaha gila lawak! Ikuti perbualannya dengan sang kambing ya!
"Hello kambing...kat mana tu?? Haaa kat kandang???" Then dia panggil adik.."dik..kambing nak cakap" tapi si adik taknak bersekongkol dalam lakonan tu...so Aufa pun cakap pada sang kambing.." kambing...adik taknak cakap..kambing kat mana nie?? haa kat sabah??? ok..bye kambing...waalaikumussalam..(konon2 sang kambing bagi salam kat dia la..) "


3. Bila Aufa Qistina mengira...
"1..2..3..4..5..6..7..8..9..SEPUNYOOH (SEPULUH)"
"1..2..3..4..5..6..SEVE-EN (7 & 8)..9..10"

4. Bila Aufa Irdina takut petir...saya akan ajar dia baca taawwuz n basmalah..then dia akan sambung baca doa makan...:D

5. Sekarang nie setiap hari akan ada soalan wajib daripada mereka berdua.."Mama..dalam perut mama ada baby ei...Aufa sukaaaa baby.." Teruja sgt nak jumpa baby..hari2 bercakap dengan baby...errmmm sabar2 la sayang ya...awal tahun depan insha Allah...
 

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

3 comments:

desperate mama said...

ya ALLAH, comel dan bijaknya both Aufas..... bukan main lagi petah mulutnya.... kirim salam kat diorang ye... mesti tak sabar sgt nak dapat lagi adik tu...

aufazanki said...

fidza...kdg2 x larat nak melayan..nak2 time pening2 nie..hehe btw thanx ya..

suri said...

alahai indahnya saat kehamilan itu..tersentuh suri seketika..

tambah2 kak dah ada dua org pengapit rasa gembira dapt jua suri rasa kt cini ;)

tahniah kak atas khmilan tsbut. sbg rakan bloger suri pun turut teruja dg berita tsbut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...