AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Tuesday, April 6, 2010

~*ingin kuluahkan rasa ini...*~

Huh! dah pukul 2 pagi dan aku masih sukar melelapkan mata....actually hari nie aku rasa tension sikit...bukan ada masalah dengan mr zorro...tapi masalah nak pergi assessment JAKIM hari Sabtu dan Ahad depan. Aduhai...inilah susah dan payahnya dengan orang yg mengada2, manja, cengeng...macam aku!!! Kadang2 aku geram juga dengan perangai sendiri...isshhhh!

Macam nie ceritanya...hari Sabtu dan Ahad, bersamaan dengan 10-11 April 2010 nanti...aku akan menghadiri sessi penilaian JAKIM di ILIM, Bangi. Sepatutnya mr zorro dah post aku dan Aufa2 balik Melaka semalam..tapi aku yang minta dipostponekan tarikh itu...berserabut fikiran aku tau...macam2 perkara nak kena fikir...

 "Rabbana 'alaika tawakkalna wa ilaika anabna wa ilaka al-maseer"

1. Aku belum ada transport lagi nak pergi ILIM...semua orang nak guna kereta...memang boleh kalau nak minta tolong kakak hantar...tapi kalau boleh aku nak pergi sendiri...coz aku nak bawa bahan2 rujukan seperti kamus2...buku2...nanti malu la nak bawa turun banyak2 beg...macam bagus jer kan!!!

2. Mr Zorro pulak busy dengan konsert amal matahari UMP...that's why dia hantar aku balik melaka awal...adoiii lemah betul la...i really need him to support me...tapi apakan daya...pulak tu next week dia kena pergi ke perkampungan orang asli selama seminggu. So, aku memang akan jadi tensen setiap kali aku tahu yang mr zorro akan kena out station...seminggu pulak tu! :(

3. Aku kena tinggalkan Aufa2 dengan mak dan kakak di kampung selama dua hari. Aku pun tak pasti samada Aufa2 nie boleh bertahan atau tidak tanpa mama diorg selama 2 hari. Baba diorg pun busy...tak dapat nak bersama dengan diorg sepanjang aku takde...huh! memang dugaan...Aufa Irdina maybe boleh bertahan...Aufa Qistina yang bermasalah...aku belum pernah tinggalkan dia dengan siapa2 sekalipun dengan mr zorro (i mean bermalam)...coz Aufa Qistina still breastfeeding even dah nak masuk 3 tahun by the end of this year. I really hope everything will be fine...

4. Of course aku rasa nervous sangat2 nak attend assessment. Perkara yang paling aku risaukan adalah public speaking. Menurut sumber2 yang boleh dipercayai...assessment JAKIM nie akan ada public speaking in malay, english and arabic...debat parlimen...terjemahan dalam 3 bahasa...al-Quran dan tajwid. Hari nie barulah aku terhegeh2 nak buat revision tentang isu2 semasa...yang aku dah baca adalah tentang hukum sebatan mengikut syariah, fatwa yoga, isu kalimah Allah...dan aku baca juga tentang bidang tugas bahagian agama...minta kerja bidang nie kenalah faham bidan tugas kan...

Ya Allah..permudahkanlah urusan hambaMu ini...amiin

Insha Allah esok mr zorro akan hantar aku balik melaka...aku harap semangat dan keyakinan diri semakin bertambah...aku harap segala permasalahan yang sebenarnya kecil  tidak aku perbesar2kan lagi...coz hari nie aku dah menangis disebabkan tension dengan perkara2 yang aku sebutkan tadi. Nasib baik la ada orang tu pandai pujuk aku...nak tolong bacakan untuk aku...nak tolong tengok aku buat public speaking...tapi aku tak buat pun depan dia...malu...hehehe...rasa lega sangat sekarang bila segala2nya terluah...alhamdulillah syukur....

At the same time...tak sabar nak jumpa mak abah! rindu... ;)

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

10 comments:

desperate mama said...

dlm keadaan ijan tu, memang harus untuk tension... lagipun dgn assessment bagai... ngan risaukan anak... ngan laki takde....memang rasa haru... tapi, banyak banyak kan doa... doa je la senjata kita yg paling ampuh...

aufazanki said...

insha Allah akan sentiasa berdoa...moga dipermudahkan segala urusan dan ditenangkan hati...thanks fidza...

Musliyana said...

All the best kak ijan..InsyaAllah

aufazanki said...

insha Allah...thanx dyn! :)

suri said...

salam..
semoga kak dpt harunginya dlm kdaan tenag..

moga2 kak berjaya dlm penilain tsbut..

cian ank2 tpksa bjauh dgn mamanya huhu..wawa.. :)

aufazanki said...

wsalam suri...
insha Allah...i really hope so..

kesian Aufa2,,,kena berkorban...hehe

etomyam said...

Insya Allah pn Izzan mesti berjaya dan boleh punya...tanjah

aufazanki said...

syukran en jaz...nervous...

♥chentatiku♥ said...

kak, aufa2 tu bawak tinggal bangi meh.adik jaga.weeeeee~

ol d best kak.moga Allah permudahkan.

aufazanki said...

kalaulah aufa2 tu x kisah dgn sapa2 pun..mmg akak dah pilih adik utk jd baby sitter diorg...heee

btw thanks adik! insha Allah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...