AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Wednesday, June 30, 2010

~*khabar duka*~

Pagi2 lagi saya sudah mendapat perkhabaran duka..apatah lagi berkenaan perkara yang memang diharap2kan...dan lantaran diri ini jarang sekali menemui kegagalan...membuatkan ada rasa duka menyelubungi diri...namun saya tetap akur pada hakikat...dan rasional inilah yang membuatkan diri ini bangkit semula...disamping kata2 semangat daripada suami tersayang...
"life is a trial version...kenapa kecewa...syg mengharap sngt sebelum ni...Insya'Allah ada ditempat lain...ada hikmahnya...Allah x bagi kita duduk berjauhan lagi...at least rezeki kita buat masa ni kat sini...tp ada yg Allah kabulkan cepat...ada yang lambat..please jgn down...syg baca yassin skrg...pd ayat tngh yassin syg ulang 7 kali syg niat dlm hati knpa syg akan nangis n last ayat syg akan rasa ketenagan...smbhyg sunat taubat dulu"


Jua kata2 sokongan daripada sahabat2 yg sempat diambil di facebook sementara saya menulis entry ini...

"betul kata Z tu ijan.."Allah taknak Ijan berjauhan lg.."...mungkin itu yg terbaik utk ijan n famili...n mungkin rezeki utk ijan tu...Allah gantikan dengan kejayaan Z dlm kerjaya dia n anak2 yg berjaya dan comel...ijan boleh la blaja jahit menjahit ke.wat kek ke..watsoever la..boleh jugak wat bisnes dr umah..x lah terasa sgt...sesambil duduk ngan anak2 kan..insyaallah...Allah akn bg jalannya pd ijan nnti...jgn putus asa ek..
btw kan .... tak semua yg kita nk kita dpt...dan yg paling utama ialah mempunyai keluarga yg bahagia..itu matlamat utama..kita x tau kalo ijan dpt keje nnti katakan ada mslh lak dr segi pengurusan anak2..pendek kata n panjang kata..mmg ada banyak hikmah disebalik x dpt tu...kna byk2 sabar ea...chaiiiyookkk..blaja wat kek bess2..n baju cantik2..."

Takpe lah...maybe ada rezeki lain yang lebih bermakna untuk kami sekeluarga lepas nie...walaupun mata nie hampir2 nak bengkak sebab menangis (mula2 memang taknak nangis...tp bila suami dah bagi kata2 macam tu automatically mengalir jer...huhu)...moralnya jangan terlalu mengharap! terima dengan redha...

Inilah khabar duka yang saya maksudkan......

 
Dukacita anda TIDAK BERJAYA dalam Pusat Penilaian Jakim (PPJ) bagi Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41.

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

7 comments:

suri said...

salam..hoo itu kan..
kak benar2 bt org suspen jerk tau..huhu..kurus smgat...

sabarlah kak..dugaan khdupan mmg bgtu. lain org lain bahagian duka dan gembiranya.

suri pulak hampa sgt2 sb menunggu kehamilan yg seterusnya..namun smpi skrg msh tdk menunjukkan hasilnya..


dia pula sgt2 berharap agar ahli kluga kami akn bertmbah tapi riak diwajahnya suri dpt mengagak ada hampa di sudut hatinya..

kita hanya mmpu meracang..mencuba sedaya yang termampu namun itu smua kje Tuhan.

kini suri cuba kuatkan smgat mcri mana2 amalan,petua yang baik utk hamil dalm tahun ni..usaha..dan terus berusaha..walaupun dlm hati sdh tak terkata..

aufazanki said...

suri...lain pula kisah suri ya...xper suri...kena selalu berusaha..tiap2 hari mungkin?? hehehe, mcm akak nie murah rezki dpt anak..lambat rezki nak keja..ada la hikmah yg tersembunyi...

mcm kes suri nie...suri kena tahu waktu subur suri,,,time tu apa lg...hahaha

yu @ nurnie said...

kak izan, takpe, ini bukan rezeki kak izan... Allah nek bagi rezeki yang lebih baik kot???

husband husni pernah dapat pegawai kastam, tapi dia tak terima sebab takut akan sentiasa berjauhan dgn kami, Alhamdulillah, keputusannya tepat dan kami tak berjauhan... rezeki tu tak semestinya dengan kerja gomen je.. mesti ada peluang yg lebih baik...

aufazanki said...

ya..kena percaya pd hikmah Allah..itu yg akak selalu ingatkan diri akak nie...thanx husni.. :))

suri said...

dah try tapi tak der hasil..huhu..
la ni try makn togey plak..

huhu..

etomyam said...

salam...mungkin juga kegagalan hari ini sebenarnya keputusan yang terbaik untuk untuk kita, kerana percaturan Ilahi melebihi segala-galanya...

aufazanki said...

wsalam en jaz..terima kasih atas kata2 semangat yg diberikan,"regret is a pain, redha is a cure"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...