AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Saturday, January 28, 2012

CNY 2012 : KLCC

Tak plan pun sebenarnya. Time tu kami ikut Baba ke KL...Baba ada program di Bangi, so as usual kami transit di Pandan Indah la kan..rumah kakak. Baba habis program hari Ahad n dia janji dengan Aufa2 nak bawa diorang pergi KLCC. Aduhhhh!!!! Sy memang agak 'lemah' sikit dengan KLCC..bukan apa..since study lg memang sy tak suka ke sana...jiwaku bukan di sana...sungguh! 

Fikir punya fikir...kalau di KLCC...better pergi Aquaria. Kan???? Lagi pun Aufa beria2 nak pergi KLCC...selalu tengok dari kejauhan jer...everytime they see KLCC mesti statement macam ni akan terbit dari mulut diorang.."Eeeee KLCC...nak pergi Ma..Aufa nak pergi KLCC"..."Waaa KLCC...kenapa awan tu sebok dekat KLCC? Pergilah duduk dekat tempat lain kan Ma???"...ini statement Adik... ;p

Actually dah pernah pergi ke Aquaria sebelum ni...lupa dah tahun bila..tapi time tu Kashfina belum wujud lg. Time tu kan...Allahu Rabbi...Aufa punya la penakut! Sabar jelah kami ni haaa...bukannya takut dengan ikan2 kat situ...tapi takutkan sound effect guruh...sepanjang kat dalam tu berdukung je la dia...Baba la yg penat! Hmmm...spoil mood betul time tu...

Panjang pulak ceritanya ya...hehehe...tengah ada mood nak bercrita la ni..kalau tak memang nak letak gambar jer...biar gambar saja yg bercerita...

This time Aufa2 dah tak takut dah...malah excited sangat nak explore everything there. Start dari main entrance diorang dah excited...wah! ini sudah bagus! Juz kena tahan sikit la...banyak sangat soalan n kadang2 yang tak terjangkau dek akal nak menjawab soalan2 tu...Aufa...Aufa...

Oh ya...tiket untuk kami beerempat jer berharga RM108!! Kashfina pulak free...supposed Kashfina la yg kena bayar becoz menyesakkan laluan dgn stroller dia..hahahaa joking! Tak boleh ker murahkan lg harga tiket tu ek...bukan luak pun tengok ikan tu...n hari2 memang ada jer visitors...bagilah murah2 sikit apalah salahnya.................kannnnn.....hehehee....(sapa suruh beranak ramai2...kikiki...rezeki tu...rezeki besar...)

Layan la video ni yer...


video


Ikan yg paling dinanti2kan oleh Aufa..siap tanya.."ma..shark takde ke?"...sampaikan replika gigi shark yg dipamer kat dinding aquaria tu pun dia tahu..."ma..ini gigi shark tau!"..hehe fanatik shark sungguh! ;-*

Ikan paling besar rasanya dalam aquaria...from amazon..arapaima nama dia..di restoran terapung di masjid tanah ada ikan ni...mula2 tu takut gak..besar sgt! berapa agaknya haarga seekor arapaima ni kan?

Keluar dari Aquaria masing2 kepenatan..tp tak la lapar sangat pun...Aufa2 mcm biasa la bila nampak aiskrim...tak pernah yg taknak...3 batang aiskrim kon ni saja berharga RM20.70...garu kepala makcik! ala2 baskin robin la pulak!

Kebetulan di KLCC ada show tarian singa sempena CNY...dapat la juga tengok...even dari kejauhan. Terror betul diorang melompat2 dengan costume singa..risau gak takut tersalah lompat..jatuh pulak kang! Sebok je kan nak risau2...diorang kan terlatih...apa la... ;p Aufa2 mula2 ok jer...bila dah rancak diorg menari...Adik jadi takut..puas pujuk tak jalan gak...maybe dia takut bunyi gendang yg kuat tu agaknya...n gaya singa yg ala2 garang tu...seram la jugak...ada jg anak2 orang lain yg takut.so Baba terpaksa bawa Adik jauh dari show tu...sementara sy kena melayan kehendak Aufa yang nak tengok show tu sampai habis. Anak...anak...tempat yg paling strategik adalah di KFC...memang tak dengar pun bunyi gendang2 tu...lg pun maybe sebab time tu dah habis kot show tu...that's why tak dengar! heheheheee...dan kami pun terus berehat n makan di situ....

inilah dia mak buyung yg bermata layu kerana kepenatan...tengok tu...ada jer yg enterframe...nyebok jer adik ni..jeles la tu Baba nak snap gambar Mama! ;p

Ntah la tiba2 kami ada anak lelaki...dah besar pulak tu! Aduhhhhhhhaiiii...lawak betul time ni...semua dah get ready nak bergambar...tetiba jer boboy ni enterframe...sy pulak terus snap! HAhahaha...that's why Baba gelak besar dalam gambar ni...spoil jer! ;p ...di Tesco Ampang..balik dari KLCC singgah Tesco dulu...


Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...