AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Monday, May 21, 2012

Rinduku berombak tsunami...




Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam..Kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta aku

Hujan..Bawa air mataku yang mengalir
Membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti


video


Tajuk entri saya kali ni...tak boleh blah! Heee saja jer nak buat gempak sekali sekala.... Ada yang terkena tempias ke?

Ombak rindu...lagu yang memberi pelbagai emosi dalam hidup saya pada tahun 2012. Saya sukakan lirik yang penuh kehambaan...menyerahkan segalanya kepada qudrat Yang Esa, namun tetap menjalankan tanggungjawab sebagai hamba...dengan berdoa. Melodinya juga sangat membuai jiwa...memang sesuai sangat la kan...TAPI...terselit juga cerita sedih setiapkali saya mendengar lagu ni...cerita yang akan saya kenang dan ingat sampai bila-bila. Tidak berdendam, redha dengan apa yang telah terjadi, namun takkan pernah melupakannya. Apakah ceritanya...biarlah rahsia..........


Actually, tujuan entri ini adalah semata-mata nak abadikan lagu ombak rindu yang dinyanyikan oleh Siti Nurhaliza. Kalau Siti yang nyanyi...tak kira lagu apa pun...'of cozez' saya sukaa sangat! Kebetulan, lagu feveret saya dinyanyikan oleh penyanyi feveret saya...memang kena sangat la kan...

Ombak rindu versi Siti Nurhaliza ft Ramlah Ram :


video



Tapi...saya lebih sukakan duet Siti & Hafiz...

video

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

2 comments:

desperate mama said...

lagu ni best... tapi sedih... fidza dah buang semua lagu jiwang dalam hidup...

AufaZanKi said...

sy suka muzik...dari kecik lg fidza..hee, n lagu ni byk erti dlm hidup sy...kdg2 frust sgt bila dengar lagu ni..tp tetap layan sebab dah suka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...