AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Friday, November 7, 2014

Amnina ingin berdikari...


بسم الله الرحمن الرحيم
 ! السلام عليكم ورحمة الله وبركته


Alhamdulillah...dah masuk tahun baru hijriah...1436H...

Alhamdulillah...berbaki lagi dua minggu penggal persekolahan untuk tahun 2014...Aufa Irdina n Aufa Qistina sedang dalam mode final exam ni...semalam last day...hope for the best...pray for the best...aameen


Dah lama tak bercerita ttg Aufas dalam blog ni...masa bermedia sosial banyak dihabiskan di facebook n instagram je sekarang ni...tu ler masalahnya...hurmmm masalah ke???


So, hari ni nak start bercerita ttg si kenit yg manja dan makin terserlah keheroinannya...siapa lagi kalau bukan...................




Haaa...budak ini la...yang kiut miut...Aufa Amnina...


Sekarang ni umur Amnina 2 tahun 6 bulan...makin meningkat kanak2....*selalu org sebut meningkat dewasa kan???*...hehee




Alhamdulillah, setakat ni perkembangan n tumbesaran Amnina adalah normal...lebih kurang sama macam anak yg seusia dengan dia. Semua benda nak explore...semua benda menarik minat dia...


Minat Amnina lebih kurang sama dengan kakak2 dia...so takde masalah la nak handle or nak deal dengan keletah n kehendak dia.

Barbie
Frozen
Mekap
Alat tulis
Kertas
Handphone
Berlakon
Speaking london yg dia n kakak dia je faham...heh!


Itulah aktiviti harian Amnina bersama kakak2. Umur baru je dua tahun dah ligat nak buat macam2 benda...kadang2 tu angin la juga kita ni...n bila tak bagi...memang meraung la macam kena pukul...tak percaya tengok la video ni...saya minta dia simpan buku n pen yg dia campak kat lantai...itupun dah menangis! Mengada! Hehe...


video


Bila dia pegang pen...memang habis la dinding rumah dikerjakan...mekap muka la...satu badan habis dicontengnya...tak percaya???? Tengok gambar ni...





Yang paling saya tak tahan...semua benda nak buat sendiri sekarang ni. Boleh je nak bagi....tapi tak larat nak kemas n pantau...letih Mak! Mandi pun kalau boleh nak mandi sendiri...tapi seriau la saya....nak sabun badan sendiri, gosok gigi sendiri...nak kencing pun nak cuci sendiri...hahaaa...memang imitate semua tindak tanduk kakak2 dia...Bukti???? Adaaaaaa.....mana boleh takde....kata detective...hahaa...masa ni Amnina tengok Kashfina nak gosok gigi sendiri...so dia pun nak juga la....saya bagi tai lepas tu kena gosokkan juga...takut tak bersih...



video


Semalam, senyap2 dia pergi ambil wudhuk dalam bilik air...bertuah sungguh! Habis satu badan basah....lepas solat maghrib dia tengok kakak2 mengaji...dia pun mengaji juga...kakak dah habis mengaji dia tak settle lg...bila diskodeng....inilah hasilnya...


video


Amnina...banyak sangat keletah awak yang Mama nak ceritakan dekat sini. Semuanya sangat melucukan...kalau nak tahu...Amnina suka menyakat!!! Habis semua orang dalam rumah ni dia nak sakat termasuk Mama Baba...hahaha...geram betul!


Suka menyanyi!! Lagu feveret dia muara hati n jaga dia untukku..kemain lg! Hehee...









video




video

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...