AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Saturday, May 15, 2010

~*errrmmm*~

Assalamualaikum dan salam penuh ceria...

Mood untuk mengarang dan memerah idea sungguh tidak ada semenjak berada di kampung. Ditambah pula dengan line broadband yang makin teruk...mcm siput! agaknya di kampung nie banyak pokok2 yang tinggi  dan rendang, mengganggu signal coverage...pandai2 buat andaian sendiri! hehee. Kampung saya nie bukanlah kawasan pedalaman, lebih kurang 5 minit dah sampai Pekan Masjid Tanah. Saya akan berada di kampung sehingga pertengahan bulan Jun untuk membantu apa2 yang patut sempena perkahwinan kakak pada 12 Jun nanti..insha Allah. Ya...saya langkah bendul bak kata orang dulu2...bukan satu bendul yang saya langkah, dua bendul!!! Tapi itu hanyalah adat dan kepercayaan orang dulu2...jika mengikut syariat Islam, tiada masalah atau tiada istilah langkah bendul nie. 

Huh!! Semasa saya sedang mengarang entri ini, saya amat terkejut dan sedih dengan kematian kucing yang selalu menceriakan suasana rumah di kampung. Kucing nie asyik bergaduh dengan kawan2 dia..mungkin berebut awek kot! hehe...tu yang sampai luka2 n jatuh sakit. Saya berhenti mengarang untuk membantu mr zaki "kebumikan" arwah kucing di bawah rimbunan pokok pisang di belakang rumah mak. Yang lucunya, anak2 siap suruh letak bunga n bacakan doa macam baca talkin tu. Untuk tidak menghampakan mereka, saya sedekahkan juga al-Fatihah buat 'arwah' di depan 'pusara'nya. Errrmmm...

 'manja' gelaran yang diberikan oleh Aufa 

teman sepermainan


Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

2 comments:

♥chentatiku♥ said...

br je dpt kenal dgn manja itu hari :(

suri said...

hik..hik comel sungguh tingkah mrka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...