AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Thursday, May 6, 2010

~*imaginasi lucu Aufa2*~

Ada sekumpulan cicak sedang bermain2 di dinding kedai di stesen minyak Shell. Aku pun mengajak Aufa2 melihat n memerhati aksi cicak2 itu. Tiba2 Aufa Irdina berkata: "Ma..tengok tu Ma! Cicak tu nak jumpa cikgu dia. Dia nak peluk cikgu dia!". Sambil menahan rasa ingin ketawa, aku pun mula melayan imaginasi Aufa dan berkata : "yeke..mana?". Jawab Aufa: "tu..." sambil menunjuk ke arah cicak2 tersebut. Aku pun kongsikan kisah lucu ini di facebook. Wah! kawan2 di facebook pun sama macam aku...siap suruh tanya guru besar cicak ada tak...hahaha. Aku pun saja nak uji Aufa dan bertanya : "Aufa, cikgu besar cicak ada tak tadi?"..(kalau aku cakap guru besar confirm dia tak tau).Nak tau apa Aufa jawab???? "Cikgu besar takde..dia pegi isi minyak".selamba jer dia jawab macam tu, aku nie sakit perut menahan gelak coz kalau boleh taknak la tunjuk depan Aufa yang aku sedang ketawakan dia..nanti dia rasa tak yakin pulak! Kemudian aku tanya lagi, cicak tu bawa kereta apa. Dia jawab "cicak tu bawa kereta ummi". (Ummi tu kakak aku, dia bawa kereta persona). Haaaa cuba kamu bayangkan macamana cicak tu drive...sepanjang jalan malam tadi aku dok bayangkan macamana la cicak nak drive...steering pun berganda2 besar dari size badan cicak! hahahaaa lawak betul!!!!

Boboi adalah nama yang diberikan kepada anak kura2 peliharaan kami. Malangnya umur Boboi tak panjang, Jumaat lepas ia mati. Lalu Mr Zorro pun nak tanamkan Boboi di belakang rumah Mak Melaka. Sebelum itu Mr Zorro memanggil Aufa Irdina untuk bersama2 mengiringi upacara pengebumian jenazah Boboi dan melihat Boboi buat kali terakhir..;D. Aufa Qistina tidur..jadi tidak sempat memberi penghormatan terakhir kepada Boboi. Tiba2 Aufa Irdina meminta dari Mr Zorro untuk bersalaman dengan Boboi sebelum jasad Boboi disemadikan. Opppsss!!!!


 Lembu2 atuk nak masuk kandang...

Ketika sedang beristirehat di petang hari, aku sengaja mengusik Aufa Qistina, "Adik, itu nenek siapa?". Aufa Qistina yang selalu perasan yang dia masih baby dan selalu mengaku yang dia tu baby pun menjawab. "tu nenek Adik!". Boleh dikatakan semua orang dia yang punya...Mama dia, Baba Aufa. Uda dia, Ummi Aufa. Pandai pulak nak bahagi2kan orang...isshh macam2 hal kan..seronok melayan diorg nie..Kemudian aku tanya lagi, "Tu atuk siapa?". Aufa Qistina jawab, "tu atuk lembu". Hahahaha..tau tak kenapa dia cakap macam tu??? Errrmmm sebab atuk dia bela lembu...n setiap kali nampak lembu mesti akan dikaitkan dengan atuk diorg! ;))


 Hamster kesayangan Aufa2..yg putih tu comel, yg tompok2 tu comot





Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

2 comments:

nfadzilah.mdjamil said...

rajinnye membela binatang...

aufazanki said...

baba n anak2 yg suka main dgn haiwan nie..lepas nie diorg nak beli rabbit pulak..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...