AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Tuesday, April 26, 2011

~*2 and a half months old of Aufa Kashfina*~

I wanna write about the 'dobot cantik'..nickname from Uda Shida. Her age today is 2 months 15 days old. Compared to other baby, Kashfina's growth is a bit advance where her weight at 2  months is about 6.4kg. She's look like 5-6 months baby! Take a look at these pictures...

kepala besar...not 'besar kepala'...byk neuron nie...hehe

disebabkan byk neuron dlm otak..berfikir semasa tidur...;p

Orait! Berbelit dah lidah nie jadi oghang putih...hehe, Kashfina still breasfeeding in demand...belum makan or minum apa2 selain susu mama dia....air kosong pun tak pernah rasa lagi...huhu. Kalau ikut orang lama2 umur 2 bulan dah disuapnya nasi lenyek! Amat tidak sesuai untuk usus baby...menurut kata doktor la...saya hanya menurut perintah saja. Lagipun susu ibu memang sudah complete dgn pelbagai khasiat untuk baby o-6 bulan tanpa memerlukan makanan tambahan. Selepas 6 bulan barulah boleh diperkenalkan kepada baby makanan2 tambahan seperti bubur nasi, puri, jus buah dan yg sewaktu dengannya. DAN penyusuan susu ibu perlu diteruskan sehingga anak kita berusia 2 tahun...seperti yang tercatat dalam al-Quran. Aiyooo terbagi ceramah kesihatan la pulak! hahaha...takpelah yea..at least takde la kita berborak kosong....ehhh ke saya yg cakap sorang2??? adoyai! ke laut dah saya nie!!!!

budak dobot ini dah tidur dalam buaian...

eeeiii geram!!!
 
Kashfina dah pandai tengok TV...sekarang nie pun dia tengah layan kartun Jungle Junction. Agak2 dia dah boring memuncungkan mulut...(tak tahu la kenapa Kashfina buat gitu...geram tengok kartun tu bergerak2 kot!)....kejap lagi dia menjerit la tu..;p

Nah....layan la klip Kashfina yang bukan di agah oleh sapa2 pun..tapi oleh kipas! Apa yg menarik sgt kipas tu sampai galak sgt dia! :D

video

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...