AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Wednesday, September 25, 2013

17 bulan..



17 bulan sama dengan setahun lima bulan

Alhamdulillah..Aufa Amnina masih lagi fully breastfeeding

Makan pun okay..tak memilih sangat
 
Perkembangan minda pun okay...Alhamdulillah
 
Amnina dah mula nak explore apa yg ada depan mata dia
 
Mengutip masih lagi menjadi hobi...cuma sekarang ni dah pandai beza antara yang boleh makan dengan yang tak boleh makan
 
Agak2 rasanya tak manis or masin..dia buang la...
 
Makan aiskrim pun sekarang ni nak pegang sendiri
 
Kalau tak bagi nanti merajuk la pulak!
 
 
 
 
budak comot!
 
 
 
Sekarang ni dah pandai nak main dekat luar rumah
 
Kalau tanpa kasut, limit Amnina setakat lantai yg bersimen sajalah...
 
Ntah la..maybe dia geli kot nak pijak tanah
 
Kalau berkasut, alamatnya..jenuh nak mengejar dia!
 
Macam lipas kudung jalannya!
 
Pantang nampak kereta n motor yang lalu depan rumah...habis semua dibabai!
 
Lawak pun ada gak budak kenit ni!
 
 
 
 
 
Mulut pun boleh tahan juga ni...kuat berceloteh!  
 
Sambil main sambil berceloteh
 
Lasak...fuhhh! tapi normal la tu..orang baru nak explore macam2 kan...kalau pasif nanti kita risau pulak!
 
 So far...kalau kita cakap apa2 tu Amnina dah boleh faham sikit2

Alhamdulillah...satakat ni masih kelihatan normal lagi perkembngan dia

Moga kekal hingga bila2...means tiada apa2 gangguan..dengan izinNya..aameen

 
 
video
Paandai dah nak ucap terima kasih...    
 
 
 
Part merajuk..paling tak tahan nak menengoknya

Ikut angin dia la nak buat apa...

Nak berlari jauh dari saya ke...pastu beguling kat lantai sambil menangis

Kadang2 berlari ke pintu pastu tepuk pintu dengan tangan...tanda protes!

Ataupun beria2 menangis sambil berguling di lantai hingga la kita pujuk dia

Haih...manja sangat la budak sorang ni

Ni haaa...sekarang ni..masa saya tengah menaip ni...dia panjat sofa..naik atas meja...cium2 muka saya!
 
Sayang sangat dekat Mama dia ni...

Hahaa...kadang2 tu rasa rimas juga..sebab berair liur mukaku dibuatnya!
 
 
 
video
Merajuk lerr...



Bak kata Baba....anak bongsu la katakan....

Kena la manja...

Aduhhh...tak habis2 lagi menggomol Mama dia ni!
 
Sepatutnya time tidur dia ni...
 
Dah masukkan dalam buaian..mata terkebil2 tengok Mama...keluarkan semula...terus tak jadi tidur



Baru bangun tidur ni...mengeliat! lepas tu dia sambung tidur lagi! :p

beginilah Aufa Amnina yg manja...nak melekap ajer...


Lastly, nak share video ni..

Dia cukup takut tengok watak org jahat dalam movie Despicable Me 2

Bila org jahat tu bertukar jd purple..time tu la Amnina akan menangis ketakutan

Hehee...kesiannnn budak kenit yg manja ni...



video

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...