AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Wednesday, January 19, 2011

~*en suamiku yang berbakat*~

Tajuk entri yang tak boleh blah!!!! hahahaha
Bila lagi nak puji cinta hati....n sapa lagi yg nak puji kalau bukan isteri...tak gitu???

Tengoklah klip nie dulu...



video
17 Januari 2011 @ Selamat Pagi Malaysia RTM1
volume tak clear...ada klip yg dah diedit volumenya..tp cannot be uploaded...


Dah tengok ke klip kat atas tu??? 

Kalau belum tengok lagi...cepat tengok sekarang!!!!! :D (paksa nie...hehehe)

Itu adalah antara bakat 'terendam' en suamiku....yg saya pun actually macam tak percaya pulak dia mampu mendeklamasi puisi sehebat itu....

Eh!!! hebat apa...ala2 profesional gitu!!! "WAHAI ANAKKU..."

Invitation from RTM tu bersempena dengan program  Puisi Riong anjuran Universiti Malaysia Pahang (UMP). Kiranya promotion la tu....(agaknya). Itu jer yg boleh sy explain...nak tahu lebih lanjut silalah ke website UMP yea.... :)

Before this...en suami sy pernah jg masuk TV...masa tu dia MPP di UIA..tahun 2003 kalau tak silap sy... ada invitation utk program Bicara Siswa...di TV1 juga. Time tu kan belum halal lagi...so nak tengok pun malu2 jer...coz mak abah pun sama2 menonton bakal menantu mereka nie berhujah....hehehe

Masa first time kami kenal pun...masa tahun 2002...dia menyanyi...hehehe..."Senyum seindah suria yang membawa cahaya...Senyumlah dari hati duniamu berseri". Itulah lagu yg cinta hati sy nyanyikan dan jodoh kami bertemu pada hari itu...alhamdulillah... :)

Masa sekolah menengah dulu pun...berbakat dalam tilawah al-Quran...sampai peringkat negeri tu....hebat betul la! (berbakul2 puji2an nie!)

Itu semua anugerah Tuhan buat cinta hati sy...bakat yang ada yang dimanfaatkan sebaiknya. Sy pun takde bakat macam tu...tahniah la diucapkan...tak semua orang dianugerahkan bakat dan kelebihan sepertimana dia...

Yang paling penting bagi sy...dia mampu menjadi Imam kepada saya dan anak2...itu sudah cukup dan yang terbaik! 


**Petang semalam...cinta hati sy a.k.a en suami balik semula ke Kuantan setelah mengambi cuti rehat pd hari sehari. Hari nie rasa sedih n sayu tu lebih sikit...sampai tak tertahan air mata nie. Kalau boleh sy nak dia sentiasa dengan kami...kerana dialah sumber kekuatan dan semangat kami. Apakan daya...ada tanggungjawab yang perlu dilaksanakan...tanggungjawab terhadap kerjaya. Yang menjadi penyebab air mata nie mengalir...bila Adik Aufa Qistina berkata begini bila melihat kereta baba mereka berlalu pergi....
"Adik rindu baba...baba tak payah balik"...slow jer kata2 tu keluar dari mulut mungil dia...dalam nada sedih pulak tu...

Then kakak Aufa Irdina pun ulang ayat yang sama macam adiknya. Allahu Rabbi....sayu sangat...Aufa2 memang rapat dengan baba mereka...coz baba mereka sangat sporting n sangat penyayang...(compared to their mama..;p). Sambil mengarang nie pun rasa sedih tu stil tak hilang...n setiapkali teringat pasti akan menangis dibuatnya....WE MISS U A LOT BABA!!!!!!!!

Perpisahan itu amat menyakitkan..walaupun sementara...

MY ALL

**Hari nie...Adik Aufa Qistina pulak demam....agaknya rindukan baba kot....kesian....


cepat sembuh yea sayang....

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

1 comment:

cikmis said...

cayalah z...chaiyokkkkkkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...