AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Wednesday, December 26, 2012

7-8 bulan

Dah dua bulan tak update Amnina's progress

Kesian dia...

Mamanya takde mood nak mengadap laptop lelama

Nak update via phone...macam leceh la sikit

Pulak tu...phone kesayangan buat hal

Aduiiiiiiiiiii




First of all...jom layan gambar2 Amnina

Masa ni baru 6 bulan

On the way nak masuk 7 bulan

Budak geboooooooooooo!

Masa ni juz tahu meniarap jer

Belum lasak sangat





beramah mesra dengan cik tiger kepunyaan Wan n Tok Aa Kedah..buat halau monyet time musim durian, Amnina tak takut pun...Kashfina pulak yg takut! Tapi lama2 ok jer dia...hehee macam real tiger!






Video ni pulak...actually dah lama upload

Masa ni Amnina 6 bulan

Kalau teruja nak tengok aksi Amnina

Klik play button!



video
Kisah budak baru bangun tidur...




Okay!!!

Sekarang cerita pasal Amnina 7 bulan

Cerita versi gambar yea...

Heheeeeeee



Gambar kenangan di Teluk Gorek, Mersing...masa ni genap 7 bulan dah...

Masa umur Amnina 7 bulan

Dia baru nak belajar angkat badan

Nak merangkak la pulak

Meniarap pun statik ajer...yg dia tahu bergolek2 n berpusing2






 Kadang2 belajar nak duduk

Tapi...mission failed!

Kadang2 belajar nak berdiri...sambil berpaut pada Mama

Mission failed!

;D





Yg ni kerja kakak2 dia..hehee...glamor you! ;p




Jom layan video lagi

Amnina memang suka buat muka macam dalam video ni

Aduyaiiiiiiiii

Sangat menggeramkan Mama la!!














video   



25 Disember 2012

Genap usia Amnina lapan bulan

Memang happy sangat dapat tengok perkembangan anak sendiri

Biasa la kan...makin meningkat usia makin banyak perkara yang dipelajari

Muka pun makin lama makin terserlah ke-Amnina-an dia!

Hahaa
 





Amnina dah pandai merangkak a.k.a berjalan dengan tangan

I mean...dia tak statik je la

So...memang dia explore la satu rumah







Makanan kegemaran Amnina setakat ni adalah kentang yg dicampur dengan breast milk

Kalau buat bubur...hmmm memang tak habis

Pastu...sekarang ni kalau bagi dia makan pisang...mesti dia nak termuntah

Padahal...itulah antara makanan awal yg saya bagi dia rasa

Mengada sangat!

Minuman kegemaran Amnina pulak

Tak lain tak bukan....susu Mama dia la...

Mana ada minuman lain lagi yang Amnina pernah rasa

Air kosong/suam pun Mama dia belum bagi lagi

Takpe...susu Mama dia dah memadai




suka buat muka macam ni!

feeding time...

mutiara ke..hujan ni???

Kamu kesayangan semua...


video


Babai semua...

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...