AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Thursday, April 4, 2013

Balik kampung!

Cuti sekolah baru2 ni kami sefamily pulang ke kampung halaman saya di Melaka

Terluah segala apa yang terpendam di lubuk hati yang paling dalam

Kami balik pun tak lama

Empat hari jer.....

Alhamdulillah...syukur sangat2 dapat balik



Baba tengah settlekan dokumen yang nak dibawa ke Sarawak sebelum kami bertolak



Kami sampai rumah Mak dah tengah malam

Boleh pulak berborak2 sampai pukul 2 pagi

Almaklum la...dah lama tak jumpa



Esoknya around 10:30 am gerak ke KLIA

Baba kan out station ke Sarawak sampai hari Ahad

Oleh kerana masing2 bizi dengan komitmen masing2...saya la yang hantar Baba

Mujur ada kakak yang volunteer nak teman

Aufa Irdina n Aufa Qistina tak ikut kami...diorang ikut Ummi diorang pergi jemput Kakak Baby di sekolah...(dah kakak..baby lagi! hahaaa...)...tahun ni ambil UPSR..so ada kelas tambahan la time cuti sekolah

So..kami bawa anak2 lelaki ajer...Kashfina n Amnina kecil lagi...kena la ikut Mama diorang



Sepanjang berada di kampung, Aufas memang tak menang tangan nak main n explore segala apa yang ada di kampung! Hahaaaaa
 
 
 
Aktiviti pagi ...indoor...pensil n buku memang jadi mainan...bersama Auni Mardhiah yang belum mandi...heheee...tapi Kashfina panggil dia Iesya...salah nama daaaa!
 
 
Video ni Kashfina tengah marahkan Amnina...hahaaa...lawak betul la Kashfina ni...
 
 

video
 
 
 
 

aktiviti petang...outdoor...yang besar2 pergi main bola sepak dekat padang..yang kecil n yg perempuan main badminton dekat depan rumah nenek...hmmm tengok la si Kashfina tu...macam la pandai main kan...ke jadi net??? ;p


All time activity...bangun jer tidur terus teringat dekat kucing...masa kecik2 dulu tak takut pun pegang kucing...sekarang ni langsung taknak dekat dengan kucing...Kashfina kata..."tak takut Ma...tak takut miow!"...dia cakap dia tak takut..tapi yang dimaksudkan adalah takut! ntah macamana balik kampung bertukar sudah vocab...


Balik kampung kali ni dapat la jumpa dengan Kakna...kakak saya yang tinggaal di Sabah

Best betul tengok dia...hari-hari outing...pergi sedekah duit dekat kedai2 terpilih

Heheeee...biasa la...orang berduit kan...dekat Sabah tak shopping..balik Semenanjung shopping sakan la

Yang bestnya...boleh mengendeng dekat dia!

Ehhhh lupa nak snap gambar Kakna...kalau ada boleh la diabadikan dekat sini...




Abah...sejak dah jual semua lembu...memang lekat dekat rumah je la...yang ni salah satu rutin harian Abah selain tengok tv...tidur...beribadat dan lain2 lagi...Abah tengah rest sambil layan Melaka.fm...layan lagu2 lama...no wonder la anak Abah suka muzik...mewarisi minat Abah rupanya saya ni...

Mak pulak...stylo tak? hahaa...mak memang suka duduk macam gitu...umur Mak dah 71 tahun..tapi masih aktif buat kerja rumah...saya tak mewarisi 'bakat' Mak yang ini...dapat dekat kakak saya...hehee


Inilah dia Ummi Aufas...Aufa Irdina yang start panggil Ummi masa dia baru2 nak belajar bercakap dulu...melekat sampai sekarang...

Amnina dengan Along Amir Izzudin...suka betul Amnina dekat Along

Inilah dia Ariff Fahmi yang dah berusia 8 tahun...anak Ummi...walaupun dia anak bongsu n manja..tapi dia sangat pandai jaga n layan adik2 dia...siapa lagi la adik2 dia kalau bukan Aufas berempat dan Auni...



Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...