AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Monday, February 18, 2013

Aufa Kashfina : 2 tahun

Mengimbau saat2 bertarung nyawa untuk mengeluarkan Aufa Kashfina dari alam rahim ke alam dunia 

Waaaaa sangat mengerikan! Seriously!

Saya baru lepas baca entri tu...still lagi terasa kesakitan dan kepayahannya

Alhamdulillah..sudah 2 tahun berlalu

Dan Aufa Kashfina telahpun bergelar kakak di usia 2 tahun

Great achievement!

(^_*)




Melihat telatah Aufa Kashfina...memang sangat menghiburkan

Happy go lucky, easy going, independant, manja

Setakat usia 2 tahun ni...begitulah orangnya





Bangun jer tidur...kalau yang lain tak bangun lagi..

Dia layan blues sesorang

Menyanyi laa...apa lagi!

Lagu2 feveret Kashfina...Twinkle2 little star, I Love You Barney, Elmo's world

Hahaa...sangat happy go lucky kan!

Agak2 tekak dah kering...baru la datang dekat saya

"Ma...nak syusyu Ma"...dia akan ulang ayat ni sampai la sayaa bangun n berjalan pergi ke dapur...hehee

Walaupun Kashfina agak terserlah manjanya...dia jarang sangat nak merengek tanpa sebab

Or orang Kedah kata..'meghab'..orang Melaka kata..'encheh'


video



Semua kanak-kanak akan tertarik bila dengar muzik

So do her

Kecik2 ni biarkan ajer...dah besar nanti baru la kita explain kan...

Menyanyi, menari dan main alat muzik

Itulah antara kecenderungan Aufa Kashfina

Menari macam dah kurang sikit...malu kot!

Tapi...dia banyak terpengaruh dengan aaktiviti kakak2 Aufa

So, buku dan alat tulis juga kecendungan utama Aufa Kashfina

Hmmmm bukan setakat buku yang jadi bahan...habis dinding rumah jadi mangsa contengan Kashfina

Memang comot sangat rumah yang kami tinggal ni





Masa ikut Baba pergi studio muzik UMP

Ini yang menjadi tarikan Kashfina

Haaaaa sudah! Main sampai taknak berhenti




video

Sooooo comel la you Kashfina!!!



Satu lagi sikap Kashfina yang sangat sweet

Kashfina sangat tolerate..means mudah mengalah

Mengalah dengan kakak2 pulak tu!

Kalau berebut mainan...especially dengan Aufa Qistina...memang Kashfina la yang akan mengalah

Tapi..dia takkan memberontak..dia bagi or pulangkan semula mainan kakak dengan baik n manja

Dia suka panggil kakak dengan nada yang sangat manja...sambil lentokkan kepala

Alahai!



masa birthday Kashfina last week..kami celebrate di Blackstone beach...sambil makan daun saderi...ehhhhhh silap! hahaaa...sambil makan nasi beriyani! ;)


Amboi! Amboi! Amboi!

*bukan baby AA ok! *

Bukan main melambung tinggi menggunung puji anak sendiri kan!

Heheeeeeeeeeeeeeee

Adat la...nama pun anak...takkan nak kutuk pulak kan!

Lagipun..entri ni sempena birthday Aufa Kashfina

So, maafkan la saya yang dhaif ini

Marilah sama-sama kita puji memuji anak sendiri yea...

(*~*)



 Last but not least

Sempena birthday Aufa Kashfina

Marilah sama-sama kita doakan

Semoga Aufa Kashfina dikurniakan kesihatan yang baik, dipanjangkan umur, menjadi anak yang terbaik dunia akhirat

Aameen Aameen Aameen






MY BABY YOU


As I look into your eyes
I see all the reasons why
My life’s worth a thousand skies


You’re the simplest love I’ve known
And the purest one I’ll own
Know you’ll never be alone


My baby you
Are the reason I could fly
And 'cause of you
I don’t have to wonder why


Baby you
There’s no more just getting by
You’re the reason I feel so alive


Though these words I sing are true
They still fail to capture you
As mere words can only do


How do I explain that smile?
And how it turns my world around
Keeping my feet on the ground


I will soothe you if you fall
I’l be right there if you call
You’re my greatest love of all


Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...