AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Saturday, February 2, 2013

Pencapaian sepanjang 9 bulan


 
25hb Januari dah genap 9 bulan

Haruslah ada pencapaian kan...

Dah boleh berdiri sendiri dengan berpaut pada meja, kerusi, sofa atau apa2 aje la yg sewaktu dengannya




So, memang 'selamat' segala apa yg ada atas meja esp laptop Mama..habis ditekan-tekannya!


Amnina baru pandai sebut...'Babababa'..."Mamamama'...but most of the time Amnina suka sebut 'Babababa'...jeles I tau!


Bila perut rasa lapar, mesti dia akan bagi hint...'Mammam..mammam'...berulang kali dia sebut hingga la dia nampak Mama bawa makanan...then dia akan buat bunyi macam orang tengah hisap something...hahaa clever girl!


Video kat bawah ni masa otw balik daripada ambil kakak Aufa di sekolah. Asyik diulang-ulang sebut 'mammam..mammam'...diselang-seli dengan rengekan manja...cehhh! Berhenti la sekejap dekat shell...belikan biskut yg sesuai untuk dia makan...suapkan dia makan...sampai dia dah tak sebut lagi 'mammam'...then baru la boleh teruskan perjalanan pulang ke rumah yg jauhnya lebih kurang 27km

 

video





Kesian Amnina...last week dia diserang virus demam, batuk n selesema

Memang dugaan sungguh la...sebab dia jarang sangat sakit

Dugaan sakit untuk Amnina...dugaan juga untuk Mama sebab tak cukup tidur...n finally Mama pun demam! Demi family...kugagahkan diri...

Bila asyik merengek jer..nakkan saya ada sebelah dia...nak buat kerja rumah pun terkejar2

Nak ajar Aufa Irdina pun terpaksa la bertemankan Amnina



Lali lepas makan ubat...


Satu lagi tabiat baru Amnina....




Maybe dia rasa dia dah besar...so dia tak boleh nak baring saja dalam car seat...dia usaha nak bangun n duduk...aduhaiii...kadang-kadang nak capaai semua benda yang ada dalam kereta...haaiii laa Amnina...babab kang!



Satu lagi video...Amnina dihiburkan oleh penghibur2 jalanan...kalau nak tahu...kat dalam video ni memang terserlah karektor setiap Aufa...ada 4 karektor dan ragam...



video



And finally....wajib interframe....well.... ;p


Aufa Amnina bersama insan yang melahirkannya...

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

1 comment:

AufaZanKi said...

ralat ejaan...enterframe not interframe, malas nak edit..nanti lg byk kena repair dgn spacing lg kang! kikiki...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...