AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Sunday, November 21, 2010

~*mc kuali & periuk belanga*~

Last week saya pergi PRK Al-Farabi
Sebab bleeding n gatal2 yang semakin teruk
Mula2 doktor check yg gatal2 nie
Doktor pun tak boleh nak bagi apa2 ubat
Coz gatal2 yg sy alami nie disebabkan oleh pregnancy hormone
Aduhhhh!!!!
Rasa nak menangis depan doktor
Doktor pun takut nak suggest apa2 ubat..takut ada effect pd baby

nie baru kat tangan....time gatal tangan nie jadi sembab...sakit sgt nak pegang apa2...

Then doktor scan perut
Nak cari punca bleeding
Alhamdulillah...uri berada di atas
Baby pun ok...berat baby 1.34kg di usia 28 minggu
Doktor kata...bleeding nie samada datangnya dari baby, ibu or mana2 sumber yg x dikenalpasti
So dalam kes sy nie..darah nie tak tahu mana sumbernya
Asalkan bukan dari baby n ibu....so taklah risau sgt
Cuma..doktor pesan jangan 'bersama' dengan suami buat sementara waktu
Errmmm okay................ :) :(  (ada 2 feeling tu...hahaha)



Doktor bagi sy mc/cuti.......
Ehhh doktor nie...sy kan suri rumah....
Doktor kata even suri rumah pu n dia akan bagi mc...
hehehe
'MC KUALI & PERIUK BELANGA'
hahaha...gelak sy dengar doktor cakap gitu...;p
walaupun dalam hati dah berbunga2
Ada chance la nak berehat n bermanja2 nie...lalalalalala

So...since that day...
En suamiku yang tersayang (bodek sikit!)
Pun memainkan peranan
Dengan mengambil alih tugas2 di dapur
Mengemas rumah, melayan Aufa2
Kalau dia tengok sy dah terbaring tak bangun2
Memang tak tahan sangat bila dah sakit
Susah nak bergerak
Pagi tadi..en suamiku buat mee goreng
Wah!!! Sodap!!!
Aufa2 tak berhenti makan jer...
Alhamdulillah...bersyukur sangat
Bila en suamiku amat memahami keadaan
Membantu mana yang patut
N rasa sangat terharu...
Terima kasih baba..
I love you...

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

1 comment:

cikmis said...

tu kan..baba yg penyayang..:)

ijan..take care tau...
moga semuanya selamat...

jaga diri baik2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...