AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Tuesday, June 28, 2011

memori maharaja lawak

Maharaja lawak 2011 telahpun melabuhkan tirainya pd 24 Jun 2011 yg lalu. Semua pun dah tahu pemenangnya adalah Kumpulan Sepah. Tahniah diucapkan kpd Jep, Syuib & Mamat, anggota Kumpulan Sepah. Personally, sy sukakan lawak2 yg disajikan oleh Kumpulan Sepah...sungguh tulin & melayu! Dari minggu pertama hingga ke gelanggang akhir ML, mereka tidak pernah menghampakan penonton dengan lawak2 sengal namun penuh dengan nilai dan mesej. Antara lawak2 sengal mereka..."Bersama lagi dalam rancangan 'manisnya kurma ini'', "kenapa abg ejek ling..ling kan isteri abg...", "OMG...OMG...haaaa" dan sketsa rewang, bidan, sunat/khatan dan lawak Syuib yg memperasankan dirinya sebagai Dafi... hahahaha

haaaaa semputttt...antara lawak Sepah yg popular dan diingati

Cukuplah cerita tentang Kumpulan Sepah!!!! Tujuan utama entri nie ditulis bukan nak crita tentang juara ML nie...tapi nak cerita tentang budak dua orang ni haaaaa............

Johan berkata.."Sepah juara ML..sy Johan.." hahahha

Dan sebenarnya....saya lebih berpihak kpd JoZan, gabungan Johan dan Zizan. Saya memang menjadi pengikut setia lawak2 mereka semenjak mereka mengendalikan rancangan Raja Lawak musim kedua. Kombinasi Johan&Zizan sangat serasi dan mantap sehingga menghasilkan lawak2 yg sangat sengal dan berkualiti. Namun begitu, rezeki tidak berpihak kpd JoZan...takpelah...JoZan menang juga....MENANG-GUNG KEKALAHAN...bak kata Johan...;p

D peringkat final, persembahan pertama JoZan lebih berunsurkan patriotik. Agak sukar menggunakan bahan /subjek yg serius untuk dilawakkan. Tapi mereka sgt kreatif dan berusaha mempelbagaikan props agar persembahan nampak lebih lengkap dan berkualiti...tidak hanya bersandarkan kpd content yg ingin dilawakkan sahaja. Persembahan mereka jg kemas...bermakna mereka bertungkus lumus praktis walaupun mungkin berhadapan dgn masalah masa...sedia maklum la kan...org tgh femes...confirm byk job tu...;p . So, layan dulu persembahan pertama JoZan... 

video
'keris taming sari-mah ibrahim'....hahahaha


Dengan persembahan yg tak berapa nak pecah perut di pusingan pertama, JoZan bangkit dengan memberikan persembahan mantap dalam tema komedi musikal di pusingan kedua. Sy berani jamin bahawa persembahan kedua JoZan adalah persembahan terbaik keseluruhan. Mereka sangat cerdik dan kreatif mencipta watak yg sangat hebat. Bermula dengan watak Acai yg di bawa oleh Johan sejak mereka mengacarakan program Raja Lawak dan diteruskan dalam Maharaja Lawak. Zizan pula membawa watak Mael Lambung. Watak Acai & Mael Lambung sangat terkesan di hati penonton2 ML terutamanya peminat2 JoZan...of course la kan... :). Jom layan persembahan Acai vs Mael Lambung....

video


Frust jg la...kenapa JoZan tak jadi juara!!!! Takpelah...benda pun dah lepas nak buat guana...telah tersurat rezeki di tangan budak tiga org tu....Sepah ler...hmmm. Tapi takpe...at JoZan dah buktikan kehandalan mereka dalam bidang seni...kejayaan besar buat mereka even tak jadi juara pun. Banyak dialog2 dan aksi2 mereka dalam ML yg menjadi ikutan penonton. Syabas JoZan & semua peserta ML. Begitulah...begitulah apa Acai?? Begitulah awan nano nano nano nano nano nano nano nano...dia tahu dia gadisku.....bye semua! :)

Minggu Pertama :

'goyang2..goyang kepala goyang..ei cepat la angkat'

Minggu Kedua :
'esok Papa nak kau pergi mabuk blik tak mabuk'

Minggu ketiga :
'Tuhan tolong nyatakanlah padanya tentang cinta'

Minggu Keempat :
'sy punya ikhlas 30 jer cik...'

Minggu Kelima :
watak Mael Lambung diperkenalkan...

Minggu keenam :
'atok kerja kat zoo..bagi makan ghimau'

Minggu Ketujuh :
silent comedy


Minggu Kelapan :
'doktor...bila nak bius...'

Minggu Kesembilan :
Mael Lambung & Mamut Kulit...hahah

Minggu kesepuluh :
'ini mak jemah AF okay'

Minggu kesebelas :
'begitulah awan nano nano nano nano...'

'naik motor kena pakai helmet'

Minggu kedua belas :
Acai & deejay



Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...