AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Thursday, February 2, 2012

Caring&Concern

9 hari lagi

Genap setahun usia anugerah cinta kami yang ketiga

Aufa Kashfina bt Mohd Zaki


Alhamdulillah

Setakat hari ni sangat mudah menguruskan dia

(Tu yang dia boleh dapat adik tu...dah senang sgt nak jaga! Hehehehehehe)

Dah pandai jalan dah...since usia dia 10 bulan lg

Happy betul dia dapat explore merata tempat tanpa perlu merangkak

Dapat join kakak2 main di luar rumah

video
Semua orang penat bila Kashfina dah jalan...penat nak control dia...


Makan pun ok...tak memilih...semua pun dia makan

Spirulina dikunyah gitu jer...tak macam kakak2 dia... ;p

Berapa KG la Kashfina ni agaknya kan...

Tapi badan dia nampak susut sikit

Tak dobot macam dulu

Maybe sebab dia dah jalan..kena la ringan sikit nak balancing! ;p

Dalam gambar ni Kashfina nampak dobot pulak! bulat2 semuanya! ;p

Kesian Kashfina...dia alah pd protien susu lembu

So sekarang ni dia minum soy based milk, Isomil lactose free

Satu tin 900gram boleh tahan seminggu jer

Harga setin Isomil RM66...hmmmmm

Lepas Kashfina stop bf...sy bagi dia Anmum

Badan naik ruam, cirit-birit selama hampir sebulan

Bila try bagi Isomil...ada perubahan la sikit

Tp sy risau...soy based milk kurang sikit kalsium berbanding susu lembu
(menurut pembacaan sy dalam beberapa artikel)

Try bagi Similac..susu yg kakak2 dia minum masa kecik2 dulu

Pun tak boleh juga...

So sampai sekarang dia minum Isomil lactose free

Umur setahun nanti tak tau la nak bagi dia minum susu apa pulak

Any suggestion?



Kashfina tak boleh kena marah

Yelah...kadang2 tu  bila dah naik temperature ni memang kena juga Kashfina ni bila dia buat perangai

Tapi..............

Body jer gagah...hati taklah segagah mana pun!

Baru 'haippp' sikit dah mencebik...terus bergenang air mata

Kalau kena 'pekk' kat peha yg gebu tu...menangis teresak2 macam kena teruk sangat!

Kita pulak yg takut tengok dia nangis macam tu...

Kashfina...Kashfina....Kashfina...

Manja sangat dia...dengan Mama...Baba...n dengan kakak2 dia

Alhamdulillah...kakak2 Aufa pun pandai memanjakan Kashfina

Sejuk hati Mama tengok anak2 Mama yg caring&concern


Orait!

Cer tengok gambar2 ni pulak





Kashfina pun dah ada ciri2 kakak yg caring&concern

Dia lebih berminat dengan baby doll...berbanding barbie doll

Bagus la tu...taklah 'kopak' nanti... ;p

Bukannya murah barbie doll tu....hmmm

Well done Kashfina! 

Practise makes perfect!

Ada la yg boleh tolong Mama nanti...time kakak2 pergi sekolah

Moga terus membesar menjadi yang terbaik

Dunia akhirat...ameen

caring&concern

bersama barbie & princess
bersama maksu & arissa
WE LOVE YOU SO MUCH!

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

2 comments:

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

Affan pun minum Isomil sbb kahak dia tu.. kalau susu biasa dia senang berkahak.. dah besar sikit ni boleh bagi vit. calcium kat dia untuk menambahkan calcium :)

AufaZanKi said...

ooo blh bg ei vit kalsium? sy x tau pun..hehee..sy juz bg kashfina mkn spirulina jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...