AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Thursday, July 14, 2011

Aufa Kashfina 5 bulan

Genap usianya 5 bulan 11 Julai lepas...sama pulak dengan birthday Atuk Melaka...happy belated birthday to Atuk! Untuk Nenek juga...birthday Nenek 6 Julai. Moga kesemuanya beroleh rahmat dan redha Ilahi...ameen.

Hari ni baru berkesempatan bawa Kashfina ke klinik al-Farabi, Jaya Gading for routine check up. Klinik al-Farabi nie sentiasa ramai umat walaupun klinik swasta. Luckily hari ni turn kami cepat...taklah menunggu lama...Kasfina pun dah resah gelisah nak bf n nak tidur...tapi kalau kena tunggu lama sikit pun takpe coz aircond baru servis kot...sejuk jer tadi....;p

Berat badan Kashfina sekarang 8.3kg...kussss semangat!!!! Tapi still normal...tak obes pun...rangka dia besar...no wonder la berat Fina macm tu...Alhamdulillah yang penting Kashfina sihat walafiat dan positif. Then, it's time to take the last jab of DTaP vaccine. Orang Melayu panggil..'tiga serangkai'...

get ready Fina...dalam kereta otw ke klinik...duduk di seat jer skrg...Mama nak bersenang-lenang...;p
Fuhhh, cayalah Kashfina!!!! Tak menangis pun time kena inject...meronta2 jer coz kena pegang dengan kuat oleh Mamanya...teringat kata2 doctor masa nak inject Fina masa dia 4 bulan (2nd jap of DTaP vaccine)..macam nie la lebih kurang ayat doctor tu..."Amboi...peha gebu...tak rasa bersalah la kalau nak inject pun"...dengan loghat Pahang yg pekat...;p...Dan teringat juga time kakak Aufa Irdina nak kena inject masa dia baby...Mama yg nangis dulu...hahaha...first baby la katakan...anak nangis kita pun nangis sekali...kesiaaaaannnn...;p

lepas kena inject...bf...dan terus tidur...'terponyot'...balik rumah kena bagi ubat demam...doctor kata takut demam kena jarum...tp saya suka if doc said...vaccine DTaP nie boleh menyebabkan demam (ini fakta)...so bagilah ubat demam...

Perkembangan Kashfina...bila meniarap dia dah pandai pusing semula (baring). So sekarang nie merata2 dah dia menjelajah ruang tamu...dah boleh ke depan...sikit la...dan dah jadi joyah juga tu...tapi taklah se'joyah' kakak2 dia...hahaha

video
Kashfina baru bangun tidur...terus meniarap...sambil menunggu Mama datang..nak breakfast...;p

gadis melayu...bunga kebangsaan yg kakak2nya asyik petik kat luar rumah

muslimah comel

tengok cermin...angkat kening...

baru celik...mata bulat!!! dobottttttt

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

2 comments:

Musliyana said...

salam kak ijan..

hihi.umur aufa kashfina sama dgn umur bby dlm perut dyn..5 bulan jugak...kejap je kan..

aufazanki said...

wsalan dyn...

ermm how the time flies....so skrg mesti baby asyik gerak2 je kan...bestnya saat2 mcm tu...tp bila teringat time nak deliver...serik pulak rasa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...