AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Wednesday, March 17, 2010

~*aktiviti menge'tag'*~

Pagi nie aku berjaya masak awal2 pagi...pukul 9 aku dah siap masak sup ayam, sardin n hati+pedal ayam goreng berlada. Hehehe...3 jenis menu untuk 3 selera...sup ayam untuk Aufa2, sardin favorite mr zorro, hati+pedal is my favorite. Actually lately aku memang kena siapkan kerja2 rumah lebih hangat awal dari biasa coz keadaan Aufa Qistina masih belum stabil. Kalau dia dah bangun tidur...memang susah nak buat apa2 kerja. Kadang2 aku terpaksa dukung dia sambil masak....aku nie bukanlah bionic woman...so kena paksa diri untuk menjadi rajin....:))

Dan antara rutin harian aku adalah membaca blog2 favorite. Pagi nie....aku baca entri terkini blog fidza. Dia cerita tentang aktiviti menge'tag'...( actually aku tak familiar sgt dgn aktiviti nie n tak pernah buat pun )...seronok pulak aku baca cerita tag si fidza....ohhh lupa nak story...aku tak pernah jumpa pun dgn fidza  even kami (termasuk suami masing2) belajar di universiti yang sama (UIA). And tak pernah terserempak pun di mana2 shopping complex di Kuantan...kecuali ada satu ketika tu kami (refer to aku,mr zorro n Aufa2) terserempak dgn husband fidza di Kuantan Parade. Mr Zorro kenal+kawan dgn dia...tapi fidza takde bersama husband dia (pergi saloon katanya..;p)...so takde rezeki untuk bertemu...:)))

Okay...back to the main topic ya!!! Dengan tak semena2 aku telah di 'tag' oleh fidza di akhir entri. Alamak!!! Kenapa harus aku??? Cuba untuk mempersoalkan coz aku takut pecah tembelang!!!! Hahahaha...Yelah kan...cuba kamu baca dulu rules dalam aktiviti menge'tag' nie : 

1. Go to your photo files… select the 8th photo folder

2. Select the 8th photo in that folder

3. Post that photo along with the story behind it

4. Then challenge 8 blogging friends to do the same.

Juz imagine...kalaulah gambar yg ter'tag' tue gambar aku...n gambar tu mmg tak sepatutnya aku pamerkan di sini...kan kes naya tu!! Lagipun aku nie seorang insan yang jujur dan amanah....tak biasa la nak tipu2 nih! hehehe...Tapi nasib baiklah gambar ke lapan dalam folder ke lapan tu adalah gambar ini.....


Gambar ini telah di snap pada 22 Februari 2010, 7:13 pm
Lokasi adalah di dalam kereta
Di Jalan Jeniang, Gurun, Kedah Darul Aman
Ketika ini kami dalam perjalanan menuju ke pekan Gurun
untuk membeli susu Aufa Irdina 
Motif gambar di snap adalah untuk mememorikan 
Keindahan dan kesayuan pemandangan
GUNUNG JERAI
Yang menjadi tarikan pelancong
(hakikatnya aku memang suka snap gambar!)
Dan
Yang pastinya
Aku belum pernah 
Berkunjung ke sana
:(


Orait!!! Finally I've done my part....huh!! Harap2 fidza berpuas hati dengan hasil 'tag' ini....rules terakhir...challange 8 member blogging yea...hmmmm sapa la agak2nya yea...ala...aku tak ramai member kamcing dalam blog la...so sad...:(...so sapa2 yang rasa diri dia member aku...sila2lah buat aktiviti ini yea...okay.....tata...babai...assalamualaikum...:))

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

4 comments:

etomyam said...

hehehe, memang saya selalu ngelak bila kena tag ni...hahaha

desperate mama said...

time kaseh kerana melaksanakan tugas setelah di'tag'...

uisshhh... sesuka hati je laki ku itu ckp orang pi saloon... dia salah paham tu, sebenarnya, isteri dia ni pi opis yg berada di atas saloon... hehehe...

aufazanki said...

en jaz...sy ni br 1st time di 'tag'...mcm kena buat assignment jer rasa...hehe

aufazanki said...

fidza...sama2 kasih...errr fidza bukan pegi saloon yea time tu? ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...