AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Tuesday, November 3, 2009

*All About Me*

Now the time is 3:30am...i still can't sleep. Sometimes its gonna be like this...:(
 
Apa nak tulis ni...hmmm actually aku bukanlah dlm golongan yg suka meluahkan. Aku lebih suka mendengar...aku start blogging ni pun coz aku teringin nak ada blog..hehe...best juga luah meluahkan ni...tp luahan aku still general...aku mmg akan fikir sedalam2nya every single word yg aku nak tulis n luahkan. That's y aku akan ambil masa yg lama utk 1 entry...ntah apa yg rahsia x tau la...:) 
 
Now 3:56am...aku baru tulis yg ni jer...hmmm...mcm tu la aku...actually aku da tulis ada la dlm 1 paragraph..tp aku delete...coz tetiba rasa x sesuai utk diceritakan kpd umum. Look!! mana la x ambil masa yg lama....i told u...aku hanya layak mendengar daripada meluahkan. Hubby pun ckp aku ni suka pendam...hmmm. Sifat suka memendam ni bahaya juga ek...insyaAllah yg penting kita kena pandai control diri...yg baiknya sifat aku suka memendam ni...ishh angkat bakul sendiri jap...aku sentiasa muhasabah diri...memang aku didik diri utk memuhasabah diri all the time...setiap apa yg berlaku n apa yg aku lakukan...perlu melalui proses muhasabah. Kita ni hidup dikelilingi dgn pelbagai godaan syaitan laknatullah...sekali kita goyah dan terpengaruh...memang sukar utk kita berundur...na'uzubillahi min zaalik...

Apa yg aku ceritakan dlm blog ni bukan utk menunjuk2 atau membangga diri atau memperlekehkan sesiapa...hanya utk ingatan kita bersama. Yg mana baik...yg boleh diteladani...silakan...amalkannya. Yg mana buruk...yg perlu dihindari...silakan...utk menegur dan memperbetulkan. Semuanya daripada Allah...cuma kita yg mencoraknya berlandaskan akal bukan nafsu.

Akhirnya...aku telah memberi sedikit ceramah motivasi...hehehehe...sapa yg kenal rapat dgn aku...dah sedia maklum kan...;) 

Actually nak tanya kpd sesiapa yg rajin tulis blog...anda tulis content dulu or tulis tajuk? Coz aku akan tulis content dulu...baru tulis tajuk entry....adakah aku berbeza atau sama dgn anda? Eager nak tau ni...

Okay la...da pukul 4:16am...nak tidur la yer..harap2 dgr la alarm subuh nanti...

Wassalam...:)

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

2 comments:

♥chentatiku♥ said...

akak!!!hehehe..bila baca blog akak, baru kenal akak..betul lah..slame ni kita stakat kenal rupa n jumpa skali2 sakle je kan2...

heh, kalau adik pulak, adik jenis x luah orally, lebih suka luah melalui penulisan, sebab tu kdg2 ade org slaah interpret ape yg adik tulis. tapi tak mengapa. kita tak boleh nak puaskan hati semua org dalam masa yang sama, kan2...

kalau adik wat n3, adik akan tulis content dulu, baru tulis tajuk. sbb kdg2 bila tulis tajuk, then tulis content, tajuk akan lari n kene tukar tajuk balik =)

keep on blogging kak!

IZZAN AUFA said...

tq dik...x kenal maka x cinta..so skrg boleh la kita bercinta....;p
adik pun comeyy banget!! manja jer...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...