AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Thursday, November 5, 2009

**SECRET & CONFIDENTIAL**

Assalamualaikum...:)
Now i'm in pandan indah, kuala lumpur...my 2nd hometown...hehehe...juz arrived from kuantan at 1 am...still tired but eager to write sumthing here...a lil' bit update...a lil' bit story...about what i'd read yesterday...:)

Actually..i received 1 e-mail from my friend...a secret n confidential e-mail...hehehe..dia ckp mcm tu...it's all about DAJJAL LAKNATULLAH 'ALAIH...hmmm a lots of things we never know n discover about dajjal n qiamat. 

Bercampur baur perasaan bila baca e-mail tu n rasa teramat takut coz rupa2nya pelbagai tanda2 semakin hampirnya qiamat yg kita sendiri alpa dan leka. Byk dalil ttg tanda2 kecil qiamat ni dah berlaku dlm negara kita sendiri. Antaranya **manusia bermegah2 dlm mendirikan masjid**. Hmmmm tgk sj di malaysia skrg...masjid umpama mahligai tp cuma gah pd rupa bentuk...yg dtg mengimarahkan masjid xlah seramai mane pun...kos pembinaan masjid perlu dikurangkan sebenarnya...Islam sendiri menggalakkan kita bersikap wasatiah atau bersederhana dalam segala segi...nowadays ramai yg mengejar nama dan populariti...sehingga sanggup mempertaruhkan masjid yg merupakan simbol kesucian Islam. Yg terkini...masjid besi di putrajaya...fikir2kan...


Lagi dalil yg sy nak kongsi di sini adalah **ramai orang menuntut ilmu kerana pangkat dan kedudukan**. Sy mmg setuju sgt hal ni...coz kdg2 sy juga rasa mcm tu...belajar sampai ke menara gading coz nak ada kerjaya yg mantap dan kalau blh nak memegang jawatan yg tinggi dlm organisasi. And semua org pun akan berimpian begitu kan...hmmm rupa2nya itu adalah salah satu tanda kecil qiamat. Takutnya......


**Alat2 muzik bermaharajalela dan penyanyi2 wanita semakin bersepah2**. Memang betul pun...tanpa muzik manusia akan sepi dan seolah2 x bertenaga. That's why macam2 jenis program hiburan yg dianjurkan...invite international artist..n yg lebih dahsyat semakin ramai pulak anak2 yg menyimpan cita2 nak jadi penyanyi. Sy mmg terlalu risau hal ni coz sy punya anak...dan anak sy dua2 perempuan. Ya Allah..lindungilah kami dan anak2 kami dari fitnah dajjal..amiin.


Ada byk lg tanda2 kecil yg semakin jelas dan kita tak sedar langsung. Sy pun belum habis baca lg article tu...ratusan mukasurat..x larat nak baca dlm masa sehari. Gempa bumi yg kerap berlaku skrg pun antara tanda2 hampirnya qiamat. Sambil menaip ni pun sy rasa mcm nk nangis...terasa ketakutannya...terasa amalan masih terlalu kurang...Allahu akbar...

Actually ada satu content yg amat menyentuh hati sy...iaitu khutbah Rasulullah SAW tentang dajjal laknatullah 'alaih. Sabda Rasulullah SAW :


"Sesungguhnya tidak ada fitnah (kerosakan) di muka bumi yang paling hebat selain daripada fitnah yang dibawa oleh Dajjal. Setiap Nabi yang
diutus oleh Allah SWT ada mengingatkan kaumnya tentang Dajjal. Aku adalah nabi yang terakhir sedangkan kamu adalah umat yang terakhir. Dajjal itu tidak mustahil datang pada generasi (angkatan) kamu. Seandainya dia
datang sedangkan aku masih ada di tengah-tengah kamu, maka aku adalah sebagai pembela bagi setiap mukmin. Kalau dia datang sesudah kematianku, maka setiap orang menjaga dirinya. Dan sebenarnya Allah SWT akan menjaga orang-orang mukmin"


Sy betul2 tersentuh bila baca khutbah Nabi ni...terasa sgt kasih syg Baginda pd umat. Selawat dan salam ke atas junjungan besar lagi mulia Nabi Muhammad SAW...kami semua mengharapkan syafaat daripadamu di akhirat nanti...Dan ada sebuah lagu nasyid yg menceritakan saat2 kematian Rasulullah SAW...pun amat menyentuh hati sy...lagu PEMERGIANMU by inteam...cubalah dgr lagu tu...sedihnya...

Sama2lah kita saling mengingatkan tentang betapa pentingnya kita mengumpul amalan2 untuk bekalan kita di padang mahsyar nanti. Masih terlalu kurang amalan2 yg akan menjadi bekalan sy...semoga Allah meniupkan cahaya hidayahNya ke dalam hati kita agar tidak terus leka dgn cabaran dan godaan alam fana ni...


Apa yg baik ambillah ikhtibar ok....sapa2 yg terasa nak baca e-mail tu juz inform me..insyaAllah member sy ni minta sy forwardkan e-mail rahsia ni pd org yg benar2 sealiran...so anybody yg rasa diri tu sealiran boleh la bgtau sy...:)


Assalamualaikum....:)








Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

4 comments:

♥chentatiku♥ said...

kak..thanks for sharing d information.
teringat kat arwah, dulu selalu dok pesan semua ni..
how i miss her much!!!

IZZAN AUFA said...

ur welcome...:)
ur so lucky having such a great mother...i'm proud of her too...n actually i really inspired by her...juz pray for her ok...

etomyam said...

menarik sekali info ni...rupanya kita ni dah hidup di zaman yang disebut2 oleh Rasulullah....

IZZAN AUFA said...

tulah en jaz..dah mcm2 peringatan yg Allah bagi..tp manusia masih alpa dan leka...cukup ke tak amalan kita nanti...hmmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...