AufaZanKi

My photo
Special Thought For The Super Special Persons In My Life

Monday, November 23, 2009

*thank you friends*

video



*Bilakah masaku...rezekiku...peluangku...akan tiba???
*setia menanti*


Actually aku baru jer ber"sms" dgn Fazila..one of my best friend at uia dulu...lama x dgr cerita dia...since dia dpt baby bln jun lepas...pastu da x contact...busy kot dia...aku pun busy gak...dgn keja2 di rumah..dgn laptop aku ni..heeeeee

Zila nak sambung study...tgh tunggu offer letter from ukm...ohhh noooo....suddenly i feel jealous...so jealous..very jealous...haaaaa can u imagine how i'm feeling now??? nak nangis.....itu jer yg aku mampu buat utk redakan perasaan cemburu tahap melampau ni...

Aku pun create status kat facebook as above..yg ada symbol bunga2 tu...mcm tu la status aku...jelas menggambarkan jiwa yg sedang hampa, kecewa dan jeles...tp jeles ni dlm kategori jeles yg dimaafkan rite???...so maafkan aku dgn perasaan aku ini..aku tidak berdaya menghindar darinya...*wink2..tetibe teringat lagu broery marantika..{kan ku cari jalan yg pasti..utkku menghindar darinya...ku berjanji di dlm hati..takkan lg ku menjumpainya}...lagu ni xde kena mengena pun dgn emosi jealous aku...harap maklum...:))

Aku menunggu balasan motivasi daripada member2 fb...aku memerlukan sokongan moral pd ketika ini...finally i got a response..1st response was from azrin...


*Allah pasti bg apa yg tbaik utk hambaNya... mgkin kita mgharap sesuatu yg pd kita itulah yg tbaik tp Allah kurniakan yg lain kerana hanya DIA yg Maha Mengetahui itu yg tbaik bt hambaNya.. marilah kita belajar brsyukur dgn apa yg kita miliki.. manusia sering melihat apa yg ada ditgn org lain, namun terlepas pandang dgn apa yg ada ditangan sendiri *peringatan buat diri sendiri yg sering alpa n leka"*

Alamak!!!! what i'd done??? aku tersentak dgn words azrin..betul2 menikam jiwa yg sedang berserabut ni. Azrin telah menyelamatkan aku yg sedang lemas di lautan alpa ni. Izzan...knp x cuba utk menyelamatkan diri sendiri?? knp sentiasa mengharapkan org lain utk memberi kesedaran kpd kamu?? hatiku yg suci itu mencerca aku dlm diam....but i can hear it....dah hati sendiri..mmg la dgr..apa aar izzan ni....huh...alhamdulillah...thanx azrin krn telah menjadi org pertama yg meyedarkan diri yg sedang alpa ni...

Then aku dpt respon drpd ateh...my best friend jg...ateh kata...

*sabar ijan..ada hikmah disebalik semua ni...sabar ek...nk blaja???boleh je...*

Thanx a lot ateh...kamu mmg x pernah jemu memberi nasihat dan dorongan...itulah yg dinamakan teman sejati....percentage semangat aku makin bertambah...huh...itu yg aku maksudkan dlm entry aku yg bertajuk *Aku...Dia...Kamu*....sahabat2 adalah antara insan yg penting dlm hidup aku. Mereka mmg layak utk mendapat penghargaan...

Aku terus mendapat sokongan moral...kali ni daripada darah daging aku sendiri...sepupu aku...yg bernama Nurul Nalia Nawi...yg lebih glamor dgn panggilan along cumaiii...very cute name..hehe...along kata...


*lihatlah pd aku smula.. aku dulu suri juga sampai lahir anak ke-3... tp Allah tetap nk bg peluang pd kita tambahkan rezeki mgkn utk anak2 alhamdulillah aku terima juga w/pun banyak halangan. maklumlah dah cecah angka 30an baru nak memulakan langkah... sbg suri rumah banyak peluang yg ko ada... aku rasa ko boleh lbh dari apa yg kawan2 ko miliki hari ini sekalipun mereka tlh 5 thn jauh mendahului ko... yakin pd janji tuhan...:*)))*



Fuhhhh aku rasa lega sgt....mmg terasa sgt perubahan emosi aku ni. Isshhhh ni yg nak blame diri sendiri ni....kenapa la aku boleh biarkan emosi menguasai diri??? izzan..where is ur spirit...ur strength...ur possitive thought...where??? ntah...maybe belum bangun tido lg diorg tu...biarkan aku bangun sendirian...mana boleh..coz izzan amat memerlukan korang wahai spirit...strength n possitive thought. Luckily i have friends to wake them up...to motivate me...i'm not alone....:))))

And for those who not give any comments...i know they're also pray the best for me...juz a bit lazy to do fingers exercise or maybe they're busy doing job or maybe they're not online...never mind...i try to understand...thank you very much...:)) u're also my good friends...

Alhamdulillah...syukur...praise be to Allah the Almighthy...for all these feeling...n i'm feeling better now...alhamdulillah...to all my friends... i'll pray the best for u n i really hope that our relationship will never end...endless love...byeee

Facebook Comment Source : Saya Khai, Jadi?

2 comments:

Anonymous said...

bukan belum sedar tp hakikatnya itulah perasaan yg akan lahir drpd stp suri yg pernah memiliki sst yg melayakkan diri kita utk sama bersaing dgn kawan2 yg diluar sana. aku pernah juga menitis airmata krn itu... dalam seribu kawan2 aku, aku sorang yg x masuk keja w/pun aku dah ada pendapatan sendiri hasil taska dan sekolah. tp bila aku kenang2 smula, buat apa aku nak bersusah mencari nama, mencari jawatan, mencari glamour meninggalkan anak2, meninggalkan tugasan dirumah pd hal aku x pernah lagi x dpt apa yg aku nak... x pernah lagi kebuluran x makan, x pernah lg minta simpati sesapa... malah aku dpt lebih drpd itu... aku dpt didik anak2, dpt masak utk suami dan anak2, dpt income lain dgn menulis dan buat buku tanpa glamour sbb menjual karya menggunakan nama org sbb x der nama tp satu hal aku dpt income... cuma x der nama...:*)))
bila anak aku yg kecik dah sembuh 90% dari dulu yg punya harapan 10%alhamdulillah... dan yg sulung seusia 3thn nak masuk 4 thn dah mula membaca aku mula semakin kuat nak terus jd pendidik pd anak2 ku sendiri... bila dia daah 6thn dah boleh urus solat, jadual harian dan adiknya aku rasa nak cuba masuk keja w/pun x berharap sgt namun rezeki tuhan tu sapa yg boleh menduga. kini aku mengendalikan semuanya taska, anak2 rumahtangga, penulisan dan dunia guru aku.. aaahhh!!! jgn berputus asa saudaraku... aku kenal ko... ko mmg hebat. lebih hebat dari aku. ko singkap kelebihan diri yg ko x sedar, dari situ baru ko tahu kolah hebat sebenaarnya... pompuan yg bekerja sebenarnya melarikan diri dari dunia surinya yg nyata.... x semuanyalaah tp itulaah hakikatnya sbb mereka x mampu mengawal naluri dan emosi spertimana ko rasa hari ini daan aku pernaah rasa suatu masa dulu...
"along"

IZZAN AUFA said...

along....very touchful..aku btl2 terharu dgn kata ko...ko byk bg aku semangat long...thanx a lot..ujian buat aku sbg tarbiyah...insyaAllah aku akan cuba tabahkan diri...thanx a lot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...